Vellinge utses till bästa skolkommun igen!


2017-11-15

Bild från Vellinge kommuns hemsida, http://www.vellinge.se/

Bild från Vellinge kommuns hemsida, http://www.vellinge.se/Den 5 oktober i år blev Vellinge kommun utsedd till den bästa skolkommunen för fjärde året i rad. Rankningen utgår efter 13 kriterier som skolkommunen Vellinge uppnår. 


Den 5 oktober rankades Vellinge som den bästa skolkommunen fjärde året rad. Det är lärarförbundet som rankar Sveriges bästa skolkommuner för att sätta fokus på kommunens skolor. Detta uppmuntrar kommunerna att ge de absolut bästa möjligheterna för sina elever, lärare och skolledare.

 

Enligt lärarförbundets hemsida “bästa skolkommun 2017” publicerad 05-10-17) har det i år varit många nya som kom upp i topp 10, trots det lyckades ändå Vellinge kommun kamma hem vinsten som bästa skolkommun. Att Vellinge är Sveriges bästa skolkommun innebär att de måste göra något som är rätt, vilket betyder väldigt mycket för föräldrar, lärare och framförallt eleverna som får väldigt bra utbildning. För fjärde året i rad ligger Vellinge i toppen. Carina Wutzler menar att hon tror att det är ett långsiktigt arbete som ligger bakom och att man haft en bra bas. Detta skriver Sally Wahlstedt den 5 oktober 2017 i Sydsvenskan under rubriken ¨Vellinge ohotad etta i skolrankningen¨.


Text: Moa Öhman & Emma Svedberg 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg