Veckans match - Chelsea mot PSG


Melvin Hansen 2016-03-14

Den som vi i Sundsimage den här veckan har valt som veckans match är förra onsdagens Champions League möte i fotboll mellan Chelsea – PSG. Efter en vinst med 2-1 för Zlatan Ibrahimovic och hans PSG i det första mötet, så väntade en tuff returmatch på Chelseas hemmaarena Stamford Bridge i London.


Efter en andre plats i grupp A, efter Real Madrid, så ställdes PSG mot Chelsea i åttondelsfinalen. Chelsea som gått vidare efter att ha vunnit grupp G. Matchen förväntades vara tuff, och det var den även. PSG hade vunnit första mötet, och väntade sig ett hårt pressande Chelsea. Trots detta så lyckades PSG redan efter en kvart sätta in 1-0 bakom Chelseas målvakt Thibaut Courtois. Efter mycket fint spel så var det ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic som stod för assist när han slog en fin passning till Adrien Rabiot som kunde skjuta in bollen i öppet mål.

Endast 10 minuter senare kvitterade Chelsea till 1-1, efter att Chelseas anfallare Diego Costa lurat backen och sedan placerat in bollen vänster om PSG:s målvakt in i mål. Chelsea jagade därefter ännu ett mål för att få det lika från förra mötet, men misslyckades.

Det var inte förrän i 67:e minuten som PSG avgjorde matchen, och visade att det är de som kommer stå i kvartsfinal, och inte Chelsea. Efter mycket bollinnehav från PSG där passningarna gick runt i laget länge så lyckades de lite tursamt passa fram bollen till Di Maria som kunde precis innanför vänstra sidan av straffområdet slå in bollen till Zlatan som säkert sköt in bollen i öppet mål, och som man också kan säga sköt PSG vidare till kvartsfinal.

Glädjen och lättnaden var stor efteråt hos PSG-fansen och PSG-spelarna, medan besvikelsen var stor hos hemmafansen och Chelsea-spelarna. Med detta så lever fortfarande drömmen om att få se Zlatan vinna Champions League, något som han aldrig vunnit tidigare. Kvartsfinalerna kommer lottas den 18 mars.


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg