Tjejer flitigare på sociala medier


Emil Breinholtz 2015-12-16Tonårstjejer använder mer internet och sociala medier än killar. Det visar en ny undersökning.

34 personer var inblandade i undersökning, hälften killar och hälften tjejer, för att kunna jämföra och vad man fick fram ganska små skillnader men ändå meningsfulla. De blev ställda tre frågor, hur många timmar om dagen spenderar du på sociala medier, vilka av de sociala medierna spenderar du mest tid på och hur många timmar om dagen spenderar du inte på nätet

 

När dem blev ställda frågan hur många timmar dem spenderar på sociala medier om dagen så kom det inte som en chock att tjejer spenderade mer tid än killar. Ingen av tjejerna spenderade mindre än tre timmar på sociala medier om dagen och runt omkring 30% har svarat att dem spenderar mer än 5 timmar om dagen på sociala medier. Majoriteten av killarna har svarat att dem spenderar runt omkring 4 timmar på sociala medier.

 

Med frågan vilka social medier de använder mest så var de mest populära facebook, instagram, snapchat och youtube. Det visar att bland killarna så är majoriteten på youtube och facebook medan tjejerna är på instagram och snapchat.

 

När de blev frågade hur många timmar om dagen de inte är på nätet blev resultatet att tjejer spenderar mer tid på nätet än vad killar gör.

Vilket är slutsatsen också, tjejer spenderar mer tid på nätet än killar och de använder också sidor sociala medier som är inte like populära hos killar, så som instagram och snapchat.


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg