Torsdagen den 19 oktober 2017 - klockan 20:03
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

De bästa nyårslöftena 2017


Thi Bergman 2016-12-13


Det närmar sig slutet av 2016 och vi ska välkomna in det nya året 2017. Nytt år, nya möjligheter. Vilka nyårslöften hade ni förra året? Vi listar bra tips på nyårslöften som faktiskt går att hålla. Med en nypa ansträngning och engagemang kommer du att lyckas åstadkomma alla dina årets nyårslöften. 


Komma i form

 

För att “komma i form” behöver du veta vad ditt mål är och vad du anser att komma i form betyder. Sätt upp nya mål veckovis som till exempel kan vara att du ska träna två gånger denna veckan.

 

Sluta röka

 

Denna gäller såklart för de som röker och önskar sluta med detta. Börja med att trappa ner genom att gradvis röka färre och färre cigaretter om dagen. Detta kommer leda dig till en mer hälsosam kropp.

 

Dra ner på godis och läsk

 

Godis och läsk är för många väldigt gott och är ett bra sätt att unna sig någonting. Blir detta en vana att mycket ofta, kanske varje dag konsumera godis och läsk leder detta till en ohälsosam vardag. Ett tips är att hitta substitut för godiset som är en aning nyttigare. Det kan handla om skalade morötter som faktiskt smakar sött, fruktsallad, eller grönsaksstavar med dip-sås.

 

Komma i tid till skolan/arbetet

 

Det kan vara svårt att hinna med att utföra allt som ska göras på morgonen, samt komma i tid till skolan eller jobbet. Att komma i tid är dock att rekommendera. Läraren slipper bli sur på grund av att du kommer inspringandes i klassrummet en halvtimme sen. Kommer du i tid slipper chefen bli besviken på dig och allt är frid och fröjd.

 

Du kan börja med att lägga dig tidigare för att underlätta att orka gå upp på morgonen. Förbered dig redan kvällen innan vad du ska ha på dig för kläder. En annan sak som kan underlätta för dig att inte komma sent är att skaffa en morgonrutin som gör att du redan när du vaknar, vet vad och i viken ordning du ska göra allting på morgonen.

 

Bli mer miljömedveten

 

Att vara mer miljömedveten gynnar både dig och alla andra som lever på denna jorden. Små gester gör skillnad och kan rädda vår miljö. Tänk på vad du kan göra annorlunda i din vardag.

  • Stänga av vattnet medan du borstar tänderna
  • Duscha tills du blir ren, inte längre
  • Källsortera ditt skräp
  • Köpa mer ekologiska produkter

 

Bli mer ekonomisk

 

När plånboken lider av för mycket shopping och onödiga prylar kryper ångesten fram. Att bli mer ekonomisk handlar om att bli mer sparsam och vara medveten om vad pengarna ska läggas på. Börja med att göra en budget och lista vad pengarna ska spenderas på. Bestäm en summa pengar som får lov att gå till att unna dig något. En femhundralapp?

 


Skriv utStress påverkar oss människor negativt

5 tips för att undvika stress- i skolan

Jobbet, skolan och studierna- bidrar med stress! I denna artikel kommer du få ta del av fem stycken tips på hur du undviker att bli påverkad av stress. 

Läs mer


De bästa nyårslöftena 2017

Det närmar sig slutet av 2016 och vi ska välkomna in det nya året 2017. Nytt å...

Läs mer

Tidig morgon


Alla vet känslan på morgonen när man inte riktigt vet om man kommer att hinna med...

Läs mer
Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie