SUPERBOWL SUNDAY


Fabian Persson 2016-02-14


Förra söndagen handlande allt om Super Bowl. Det är det största idrottsevenemanget i USA som handlar i huvudsak om amerikansk fotboll. Matchen spelades mellan Broncos från Denver och Panthers från Carolina. Detta året var det den 50:onde Super Bowl-en som spelats och den Super Bowl som haft trejde mest tittare i genomsnitt. Men det blev den Superbowl som fått flest tittare totalt.


Super Bowl handlar om mer än bara själva matchen som spelas. Det är mellanakter med flera artister och/eller band som framträder. I år framträdde Coldplay, Beyoncé, Mark Ronson och Bruno Mars.

Super Bowl är även de tillfälle då företag väljer att annonsera med noggranhet, men det är inte billigt. Prislappen på en 30 sekunders reklam låg på 5.000.000 $ i år. Det motsvarar lite mer än 40.000 miljarder svenska kronor, och det är mycket pengar, vädligt mycket.

Evenemanget streamades med överraskning gratis på CBSsports och i deras app för mobiler och surfplattor och vi i Sverige kunde se den på TV3 på TVn och via streamningstjänsten viaplay. Det är första gången vi i Sverige har fått en sådan här möjlighet till att se eventet.


Matchen slutade som så att Broncos tog hem den med 24-10.


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg