Semifinal för Sverige efter en tuff start


Lucas Kvist 2016-09-23


Toronto, Kanada. Efter en tuff start för Sveriges landslag som innehöll förluster och oavgjorda matcher lyckades det elitfyllda landslaget ändå ta sig till semifinal som ska bli en tuff revansch mot Europas lag. 


World Cup of Hockey drog igång torsdagen den 8 september och Sverige hade premiärmatch samma dag mot grannen till öst: Finland.

Efter ordinarie tid stod resultatet på 2-2, det gick sedan över till övertid då Finland avgjorde matchen som slutade 2-3.

Nästa match som stod på agendan var ännu en gång mot Finland som spelades den 10:e september. Sverige tog hem denna match med en stor seger på 3-6. Detta var en viktig match för Sverige att vinna för att ge dem en chans att komma högre upp i gruppen.

Onsdagen den 14:e september fick Sverige en putt tillbaka av Europas lag som vann matchen med 2-6.

Sedan var det dags för Sverige att möta det ryska landslaget. Matchen spelades nu i söndags den 18:e och slutade med 2-1 till Sverige.

Den senaste matchen som Sverige spelade var mot Nordamerika den 21:e september. Detta var en extremt viktig match för Sverige att ta poäng på.

Matchen började svårt för Sverige då Nordamerika hann göra två mål efter endast en minut och 35 sekunder. Men efter mycket hårt jobb och offringar från Sverige så lyckas Sverige reducera matchen till 3-3 innan slutsignalen ringde. Nordamerika vann sedan matchen på övertid, men eftersom den slutade oavgjort efter ordinarie tid så tog Sverige ändå hem ett poäng och lyckades vinna gruppen.

Nästa match som Sverige ska spela är semifinal mot Europa. Matchen spelas på söndagen den 25:e september 19:00, svensk tid.   


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectPR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg