Formula 1

Sauber har större nyheter på gång


Casper Knutson 2016-12-07Marcus Ericsson fick som väntat ett kontrakt för tredje året i rad med SauberF1team. Sauber kommer släppa en större nyhet före F1-premiären 2017.


I somras när finansmännen bakom Marcus Ericsson räddade Sauber-teamet, var det klart att Ericsson skulle få en tredje säsong med teamet. Marcus har presterat extremt bra i år. Han har också gjort att flera andra team har kikat in honom.

Marcus Ericsson var ett bättre val för Sauber än tvärtom.

Marcus såg sin chans att kunna knipa en plats hos Force India eller hos Williams, om det hade varit öppna platser i stallen.

Monisha Kaltenborn stannar som teamchef

Force India och Williams hade varit ett naturligt och bra steg för både Marcus och för de två teamen. Men Mercedes ville ha Ocon i Force India och Lance Stroll är klar för Williams 2017.

Sauber har under sensommaren och hösten anlitat mycket med personal på den tekniska och taktiska sidan.

Sauber kan satsa mer på Ericsson

Vem som blir teamkompis till Ericsson 2017? Jag tror inte på Nasr utan mer på att Sauber anlitar en ung förare med väldigt mycket pengar. Felipe Nasrs huvudsponsor Banco Do Brasil Har sagt upp sig för att sponsra brasilianaren. Då kan teamet lägga all fokus på Ericsson och den nya mystiska föraren.

Marcus utklassning av Nasr under säsong

Marcus har presterat under året och har dessutom varit den starkaste av de två Sauber förarna. Detta är viktigt. Alla F1 Stall har olika resurser och pengar, så att jämföra Marcus med den nya världsmästare Nico Rosberg är inte rimligt för de sitter inte i samma material. Som sagt Nasrs plats i Formula 1 är mycket ovis. Sauber bör presentera deras andra förare under den kommande månaden.


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectPR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg