Skandalscener efter HIF gått ner till Superettan

HIF åker ner till Superettan


William Nordenfelt 2016-11-27

Bild:Frankie Fouganthin

Skandalscener ifrån egna supportrar när HIF åker ner till superettan, efter 1-2 mot Halmstad.

Helsingborgs IF är ett lag som har gjort extremt mycket gott i Allsvenskan. Laget har spelat hela 66 säsonger i Allsvenskan och har 5 titlar som svenskamästare, Klubben grundades 4 juni 1907. Senaste titeln HIF var 2011 men ända åker laget ner till Superettan 5 år senare.

Laget coachades utav den förra fotbollsstjärnan Henrik Larsson och även Henriks son Jordan Larsson spelar i HIF.

Det som va störst i focus var inte att laget åkte ur Allsvenskan utan det som var i focus var skandalscenerna efter matchen. Det är klart supportar blir frustrerade av att åka ur Sveriges högsta fotbollsserie men de supportrarna gjorde får inte ske på en fotbollsplan.

Det började med att ett antal maskerade personer började gå ner mot planen och sparkade på reklamssargen. Efter ett tag går de ut på gräsplanen där även Jordan Larsson går fram mot de. Det slutar med att supporterna går attack mot Jordan och sliter av honom tröjan och puttar på honom. Henrik Larsson går även fram för att försöka stoppa personerna. Efter ett tag försvinner supporterna från planen.

Efter matchen säger Henrik Larsson ´´Om jag sett vad de gjorde mot Jordan, hade jag hoppat in och vevat´´. Efter skandalen gick även Henrik Larsson ut med att han slutar att vara tränare för HIF och att han avstår sin lön och låter pengarna gå till Helsingborgs förening för bättre inkomst.

 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg