Årets spel?

Mass Effect Andromeda


Casper Knutson 2016-12-19


Andromeda är ett kommande action rollspel tredjepersonsskjutare spel. utvecklat av BioWare och publicerad av Electronic Arts för Microsoft Windows, Playstation 4 och Xbox One. En efterföljare från Mass Effect 3. Mass Effect: Andromeda det första spelet i serien med ”open world” där du som spelare kan göra precis vad du vill. Spelet blev officiellt den 15 juni 2015, under Electronic Arts presskonferens på E3.


Hur spelet ”spelar”

Andromeda är ett ”Role playing game” där spelaren tar kontroll över Sara eller Scott Ryder från en tredje persons perspektiv. Till skillnad från tidigare i Mass Effect-serien, där spelare började varje nytt spel genom att välja från sex olika karaktärsklasser som var och en hade sin egna unika uppsättnings färdigheter, spelare har istället fria val om vilken klass de vill spela som. Poäng tilldelas för att utveckla din färdighet men kan ständigt omfördelas så att spelarna kan experimentera med flera spel metoder utan att behöva starta om sina spel och bygga upp sina färdigheter från början igen.

 

Handling

Spelet har en öppen värld miljö, vilket är en skillnad från sina föregångare. Spelare kan spela som antingen manlig eller kvinnlig mänsklig karaktär. Spelet utspelar sig 600 år efter händelserna i de tre första Mass Effect spel. Denna upplaga kommer att utspelas i Andromedagalaxen. Spelarens karaktär börjar sin intergalaktiska resa under den tid som Mass Effect 2 sker.

Som sagt du kan välja från en manlig eller en kvinnlig av syskonen Ryder. Ryder är barn av Alec Ryder - en N7 specialstyrka soldat och betecknas som en Pathfinder (vilket är en av de sex klasser i spelet) en operativs uppgift är att upptäcka nya planeter för den mänskliga arten att kolonisera sig på. De kommer att undersöka en öppen galax ombord rymdskeppet Tempest.

 Spelet har inte ett exakt datum men är beräknad att släppas under våren. 2017

 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectPR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg