Tisdagen den 17 oktober 2017 - klockan 00:11
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Sociala medier är mest populärt


Frida Eklöf Viktoria Feldt 2015-12-15

Vilka medier använder gymnasieelever mest, när på dygnet och i vilken omfattning? Detta ville vi ta reda på och gick därför ut och frågade 23 elever på Sundsgymnasiet. De visade sig att de flesta lägger fyra timmar om dagen på att surfa runt och då är det sociala medier som gäller.


I vår undersökning deltog 23 elever på Sundsgymnasiet, 12 tjejer och 11 killar. Vi ville ta reda på deras medievanor som till exempel vilka medier de tillfrågade är mest aktiva på. Frågor som fanns med i vår kvantitativa undersökning var hur många timmar av sin vakna tid de spenderar på de olika medierna, vilken tid på dygnet de är mest aktiva och vad de får ut av tiden som spenderas inne på medierna. 

Resultaten som vi kom fram till är att tio av de tillfrågade surfar ungefär fyra timmar om dagen medan resten spenderar allt från tre till sju timmar på medier. De flesta är mest aktiva på kvällarna. Vi kan därmed dra slutsatsen att man är mest sysselsatt med de olika medierna efter skoltid och läxor.

Ungefär 16 uppgav att de sociala medierna är de enda medierna som de tillfrågade använder sig av dagligen. Vad får de då ut av tiden på medierna? Svaren var varierande: ”Inspirera, inspireras, nyheter från omvärlden”, ”Inte mycket, roligt med spel och kontakt med vänner”, ”Jag får ut nyheter och information om min omvärld”, Tidsfördriv”, ”Lycka”, ”Nöjen”, ”Nyheter, kunskap och mer allmänbildning” och ”Socialt”. 


Skriv utÄr papperstidningens tid över?

Webbtidningen är på väg att konkurrera ut papperstidningen. Ingen het nyhet kanske men nu har vi fått det bekräftat.
Vi gjorde en marknadsundersökning på vilka nyhetskällor studenterna på Sundsgymnasiet använde av. Undersökningen gjordes på både killar och tjejer i åldrarna mellan 16 och19 år. Enkäten var anonym.


Vi gav eleverna en enkät med tre frågor som hade riktning på nyheter, vi frågade dem vad de föredrog samt vad de använde sig av för typ av källa...

Läs mer

Sociala medier är mest populärt

Vilka medier använder gymnasieelever mest, när på dygnet och i vilken omfattning? Detta ville vi ta reda på och gick därför ut och frågade 23 elever på Sundsgymnasiet. De visade sig att de flesta lägger fyra timmar om dagen på att surfa runt...

Läs mer
Marknadsundersökning

Nya sajten för att hitta kärleken

Det har blivit allt vanligare att ragga på facebook, därför valde vi att undersöka detta för att se hur många som gör detta och vad det i så fall lett till. Vi ville se om facebook är den nya sajten för att hitta kärleken?

Läs mer

Förvånande resultat bland yngre

Sociala medier används inte lika flitigt i de yngre åldersgrupperna som vi hade trott. Av 48 tillfrågade femteklassare var det tre som använde Facebook och 18 som fanns på Instagram.


Vi ville ta reda på hur den yngre generationen använde sig av sociala medier.

Läs mer

Nyheter färdas snabbt på sociala medier

Tjejer flitigare på sociala medier

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie