Tisdagen den 17 oktober 2017 - klockan 00:06
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Marknadsundersökning

Nya sajten för att hitta kärleken


Emma Sjöberg Emma Gottfridsson Dejla Krcic 2015-12-15Det har blivit allt vanligare att ragga på facebook, därför valde vi att undersöka detta för att se hur många som gör detta och vad det i så fall lett till. Vi ville se om facebook är den nya sajten för att hitta kärleken?


I dagens moderna samhälle sker mycket över internet, nu även raggning. Det blir vanligare att ta kontakt över internet än i verkligheten och för det är facebook perfekt. Där är det lätt att hitta den människan du vill få tag på eftersom det bara är att söka på personens namn. På facebook kan du sedan lätt starta en konversation utan den potentiella förnedring som kan ske i verkligheten.  

 

Vi bestämde oss därför för att ta reda på hur många på Sunds som faktiskt använder facebook för att ragga, samt hur många som har blivit uppraggade på facebook. Vi gav ut en enkät till 36 elever på Sundsgymnasiet, 18 tjejer och 18 killar. Det här kom vi fram till: 78 procent av tjejerna vi frågade har någon gång blivit uppraggade på facebook medan motsvarande siffra för killarna är 44 procent.

 

På frågan om de själva har raggat upp någon via facebook så var killarna betydligt flitigare med hela 44 procent. Bland tjejerna var det endast 22 procent som använt sig av facebook för att ragga. 

 

Sedan blev vi också intresserade av om raggningen ledde till något positivt eller negativt. I vårt slutresultat kom vi fram till att i de flesta fall har det lett till något positivt som ett förhållande eller vänskap. Men i vissa fall har det tyvärr också lett till en del obehagliga upplevelser.  


Skriv utÄr papperstidningens tid över?

Webbtidningen är på väg att konkurrera ut papperstidningen. Ingen het nyhet kanske men nu har vi fått det bekräftat.
Vi gjorde en marknadsundersökning på vilka nyhetskällor studenterna på Sundsgymnasiet använde av. Undersökningen gjordes på både killar och tjejer i åldrarna mellan 16 och19 år. Enkäten var anonym.


Vi gav eleverna en enkät med tre frågor som hade riktning på nyheter, vi frågade dem vad de föredrog samt vad de använde sig av för typ av källa...

Läs mer

Sociala medier är mest populärt

Vilka medier använder gymnasieelever mest, när på dygnet och i vilken omfattning? Detta ville vi ta reda på och gick därför ut och frågade 23 elever på Sundsgymnasiet. De visade sig att de flesta lägger fyra timmar om dagen på att surfa runt...

Läs mer
Marknadsundersökning

Nya sajten för att hitta kärleken

Det har blivit allt vanligare att ragga på facebook, därför valde vi att undersöka detta för att se hur många som gör detta och vad det i så fall lett till. Vi ville se om facebook är den nya sajten för att hitta kärleken?

Läs mer

Förvånande resultat bland yngre

Sociala medier används inte lika flitigt i de yngre åldersgrupperna som vi hade trott. Av 48 tillfrågade femteklassare var det tre som använde Facebook och 18 som fanns på Instagram.


Vi ville ta reda på hur den yngre generationen använde sig av sociala medier.

Läs mer

Nyheter färdas snabbt på sociala medier

Tjejer flitigare på sociala medier

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie