Tisdagen den 17 oktober 2017 - klockan 00:11
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Är papperstidningens tid över?


Oscar Rehov 2015-12-15Webbtidningen är på väg att konkurrera ut papperstidningen. Ingen het nyhet kanske men nu har vi fått det bekräftat.
Vi gjorde en marknadsundersökning på vilka nyhetskällor studenterna på Sundsgymnasiet använde av. Undersökningen gjordes på både killar och tjejer i åldrarna mellan 16 och19 år. Enkäten var anonym.

Vi gav eleverna en enkät med tre frågor som hade riktning på nyheter, vi frågade dem vad de föredrog samt vad de använde sig av för typ av källa för att få reda på nyheter. Efter de hade svarat så fick de också lämna en kort motivering till varför de använde sig av just den källan.

Majoriteten av eleverna svarade att de föredrog webbtidningar över papperstidningar, motiveringarna som gavs till det var väldigt lika varandra. De sa att anledningen bakom deras val var att webbtidningar är mer tillängliga, de är snabbare samt så bjuds det på en stor variation utav nyheter. De få som svarade att de använder sig av papperstidningar gav motiveringen att det dock var väldigt sällan, men när det skedde så var det när det låg en tidning framme. De som läste papperstidningarna sa också att det var väldigt sällan och att de fortfarande föredrog telefonen eller surfplattan.

De som varken sa att de var webb eller papperstidningar som de använde sig av sa att det var TV:n som höll dem uppdaterade. De menade att anledningen till varför var att när de exempelvis såg på söndagsfilmen så innehåller reklampauserna ofta ett nyhetsinslag, vilket gjorde det väldigt enkelt att bara sitta kvar och se på det också.

Slutsatserna vi kan dra utifrån våran undersökning är blandannat att papperstidningarnas tid kanske snart är över, eller iallafall påväg mot ett slut. Vi kan också konstatera att de som läste papperstidningarna inte alltid gjorde det frivilligt och att de fortfarande föredrog telefonen. Vi kan också dra slutsatsen(som väntat)att webbtidningens domination kvarstår. Varför de har blivit så populärt med webbtidningar/nyhetsappar är simpliciteten och funktionaliteten, dvs för att det är ett enkelt och snabbt sätt att få reda på nyheter.
Svaren vi fick var inte speciellt oväntade, vi visste till stor del när vi gick in i undersökningen vilka typer av svar vi skulle få, eftersom att man i dagens samhälle remarkabelt märker skillnad på var det läses mest nyheter. Alla papperstidningar som kvarstår har på ett eller annat sätt en webbaserad tidning också, det är ett klart tecken på att nyheternas värld håller på att genomgå en modernisering. 

 

 

 


 
 

 


Skriv utÄr papperstidningens tid över?

Webbtidningen är på väg att konkurrera ut papperstidningen. Ingen het nyhet kanske men nu har vi fått det bekräftat.
Vi gjorde en marknadsundersökning på vilka nyhetskällor studenterna på Sundsgymnasiet använde av. Undersökningen gjordes på både killar och tjejer i åldrarna mellan 16 och19 år. Enkäten var anonym.


Vi gav eleverna en enkät med tre frågor som hade riktning på nyheter, vi frågade dem vad de föredrog samt vad de använde sig av för typ av källa...

Läs mer

Sociala medier är mest populärt

Vilka medier använder gymnasieelever mest, när på dygnet och i vilken omfattning? Detta ville vi ta reda på och gick därför ut och frågade 23 elever på Sundsgymnasiet. De visade sig att de flesta lägger fyra timmar om dagen på att surfa runt...

Läs mer
Marknadsundersökning

Nya sajten för att hitta kärleken

Det har blivit allt vanligare att ragga på facebook, därför valde vi att undersöka detta för att se hur många som gör detta och vad det i så fall lett till. Vi ville se om facebook är den nya sajten för att hitta kärleken?

Läs mer

Förvånande resultat bland yngre

Sociala medier används inte lika flitigt i de yngre åldersgrupperna som vi hade trott. Av 48 tillfrågade femteklassare var det tre som använde Facebook och 18 som fanns på Instagram.


Vi ville ta reda på hur den yngre generationen använde sig av sociala medier.

Läs mer

Nyheter färdas snabbt på sociala medier

Tjejer flitigare på sociala medier

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie