Sociala medier är mest populärt


Frida Eklöf Viktoria Feldt 2015-12-15

Vilka medier använder gymnasieelever mest, när på dygnet och i vilken omfattning? Detta ville vi ta reda på och gick därför ut och frågade 23 elever på Sundsgymnasiet. De visade sig att de flesta lägger fyra timmar om dagen på att surfa runt och då är det sociala medier som gäller.


I vår undersökning deltog 23 elever på Sundsgymnasiet, 12 tjejer och 11 killar. Vi ville ta reda på deras medievanor som till exempel vilka medier de tillfrågade är mest aktiva på. Frågor som fanns med i vår kvantitativa undersökning var hur många timmar av sin vakna tid de spenderar på de olika medierna, vilken tid på dygnet de är mest aktiva och vad de får ut av tiden som spenderas inne på medierna. 

Resultaten som vi kom fram till är att tio av de tillfrågade surfar ungefär fyra timmar om dagen medan resten spenderar allt från tre till sju timmar på medier. De flesta är mest aktiva på kvällarna. Vi kan därmed dra slutsatsen att man är mest sysselsatt med de olika medierna efter skoltid och läxor.

Ungefär 16 uppgav att de sociala medierna är de enda medierna som de tillfrågade använder sig av dagligen. Vad får de då ut av tiden på medierna? Svaren var varierande: ”Inspirera, inspireras, nyheter från omvärlden”, ”Inte mycket, roligt med spel och kontakt med vänner”, ”Jag får ut nyheter och information om min omvärld”, Tidsfördriv”, ”Lycka”, ”Nöjen”, ”Nyheter, kunskap och mer allmänbildning” och ”Socialt”. 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg