Sex saker man kan göra i London


Joanna Hansson 2015-05-12

Om man känner för att ta det lugnt en dag kan man strosa runt på gatorna i London och beundra arkitekturen i husen och upptäcka kontrasterna mellan de gamla och moderna husen.
Bild:Joanna Hansson

Om man känner för att ta det lugnt en dag kan man strosa runt på gatorna i London och beundra arkitekturen i husen och upptäcka kontrasterna mellan de gamla och moderna husen.Big Ben är såklart ett måste att se när man besöker storstaden. Den guldiga klockan är inte bara vacker att titta på, utan även att lyssna på. Varje heltimme slår klockan sina slag i Westminsterpalatsets norra klocktorn.
Bild:Joanna Hansson

Big Ben är såklart ett måste att se när man besöker storstaden. Den guldiga klockan är inte bara vacker att titta på, utan även att lyssna på. Varje heltimme slår klockan sina slag i Westminsterpalatsets norra klocktorn.Den 244 meter långa bron Tower Bridge som sträcker sig över Themsen är ett måste att se eller besöka. Den är fin att beundra på avstånd, men kan man inte få nog av den så kan man antingen promenera, cykla eller åka bil över den.
Bild:Joanna Hansson

Den 244 meter långa bron Tower Bridge som sträcker sig över Themsen är ett måste att se eller besöka. Den är fin att beundra på avstånd, men kan man inte få nog av den så kan man antingen promenera, cykla eller åka bil över den.Dricka Guinness och gå på pub är saker som tillhör Londonlivet. Om man är sugen på en öl eller två är man på rätt ställe! England är känt för sina klassiska och mysiga pubar. Överallt i staden kan man hitta pubar för alla sorter och smaker. 
Bild:Joanna Hansson

Dricka Guinness och gå på pub är saker som tillhör Londonlivet. Om man är sugen på en öl eller två är man på rätt ställe! England är känt för sina klassiska och mysiga pubar. Överallt i staden kan man hitta pubar för alla sorter och smaker. Efter att ha brunnit ner ett antal gånger är teatern nu på plats för alltid. Shakespeares teater \
Bild:Joanna Hansson

Efter att ha brunnit ner ett antal gånger är teatern nu på plats för alltid. Shakespeares teater "the Globe" har än idag föreställningar där alla är välkomna. Det speciella med denna byggnad är att scenen och platserna för åskådarna är helt utan tak. Regnar det så regnar det, så man får ta kläder efter väder. Se till att boka platser till föreställningarna i tid annars får ni stå upp!London förknippas ofta med sina gamla röda telefonkiosker. Denna attraktion är svår att missa då de står utspridda över hela staden. Har du inte fått till en bra turistbild än, så är detta det perfekta tillfället. 
Bild:Joanna Hansson

London förknippas ofta med sina gamla röda telefonkiosker. Denna attraktion är svår att missa då de står utspridda över hela staden. Har du inte fått till en bra turistbild än, så är detta det perfekta tillfället.

  London är en stor stad och det finns mängder med saker att göra där. Man kan göra allt mellan att ta en fika i Hyde Park, gå på teater på the Globe eller ta en öl på en av stadens alla pubar. Det finns helt enkelt någonting för alla. Här är sex tips på vad man kan göra.Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg