Tjäna pengar om du är känd 


Erik Winlund 2019-05-21


Instagram är en gratis mobil app där man kan publicera bilder och videos. Instagram startades 2010 och idag så används det av över 700 miljoner människor. Appen används av alla årskullar. Appen är så enkelt konstruerad att vem som helst kan förstå sig på appen och snabbt komma igång. Även fast facebook är den största använda appen fortfarande så räknar de på att 2021 så kommer instagram gå om. Det är alltså mer populärt att kommunicera genom videos och bilder. Det som folk gillar att kolla på är andra människors livsstilar. Det kan man se genom att kolla på grafen där uppe.

Anledningen till att namnen i grafen är de populäraste på instagram är inte på grund av att de är bra på instagram. Alla som är med på den listan blev inte kända av instagram. T.ex Joakim Lundell och Jonna Lundell kommer från youtube där de fick upp en följarskara. Youtube är där folket att blivit kända. Det gäller även för Pewdiepie, Therese Lindgren, Linn Ahlborg och Ben Mitkus. Sen så är det facebook som har gjort några kända på instagram. Av de som står på listan är det. Jonas Fagerström och Filip Dikmen. Zlatan har ju blivit känd på instagram då han är den bästa fotbollsspelaren som sverige någonsin haft. Och till slut så har vi Bianca Ingrosso som har blivit känd genom att ha kända föräldrar.Anledning till att alla har så stora instagram konton är alltså för att de har nämnt deras instagram på de andra plattformarna som de använder sig av. T.ex Linn Ahlborg har pushat sin instagram på sin youtube kanal. Men är det bara för att få flera följare? Nej. Anledningen till att man vill ha ett stort instagram konto är för att företag kommer att kontakta om att göra samarbeten där den som äger instagram kontot får en stor summa pengar. Beroende på hur mycket följare man har desto mer pengar får man. Företag anser också att sociala medier och speciellt instagram är en av de bästa marknadsföringsstrategier. Instagram blir alltså till en anna inkomstkälla hos youtubers. Och det gäller såklart alla andra inte bara linn ahlborg. Men på listan där uppe är det bara ett namn som inte gör samarbeten på instagram. Och det är Pewdiepie. Ansiktet för youtube. Han har aldrig pushat någon till att följa honom på instagram. Det är just därför han bara har 17 miljoner följare gämför med på youtube där han har 95 miljoner följare. Det enda som han marknadsför på sin instagram är hans egna merch.


Om man bortser alla som kommer från någon annan plattform så har vi bara Bianca ingrosso kvar. Hon har då en väldigt känd familj och de har till och med en reality serie som heter “Wahlgrens Värld”  som är ett mycket populärt program. Det är alltså programmet som hennes mamma har valt att tacka ja till som har gjort bianca ingrosso känd på instagram. Och med tanke på att Ingrosso nästan bara har Instagram som inkomst källa består mer än hälften av hennes inlägg av marknadsföring till andra företag. Hon har även en podcast som hon marknadsför mycket på sin instagram.


Det största syftet med att ha en stor instagram är alltså att tjäna mer pengar.