Kina: "Vi tänker inte lägga oss i"


Erik Winlund 2018-04-20

Kina uttrycker ett förtroende för länderna.

Kina uttrycker ett förtroende för länderna.I dagens presskonferens på Sundsgymnasiets FN rollspel om kurdkrisen så utryckte sig Kina om att de inte kommer att lägga sig i situationen och att deras lösning på konflikten var att inga andra länder ska lägga sig i utan att de drabbade länderna ska få lösa det på egen hand. Kina uttrycker ett förtroende för Irak, Turkiet, Iran och Syrien för att kunna lösa problemet själva. Kina menar att om andra länder börjar gå in i de olika länderna så kommer det startas mer konflikter som sedan resulterar till krig vilket kan destabilisera ett samhälle.

 

Ryssland uttalade sig på presskonferensen om att de inte kommer gå in i länderna och hjälpa till utan att de vill ge resurser till nya grundskolor, gymnasieskolor och högskolor. De vill att fler ska utbilda sig till poliser så att de själva kan lösa konflikten mot de olika terrorgrupperna.

 

Serbien, Turkiet och Syrien ser en lösning på frågan genom att bekämpa all terrorism.

De menar att genom att om terrorgrupperna försvinner så kommer kurdernas situation att lösas.

 

Storbritanniens resolution handlar om att de ska ge pengar till en organisation som har  

skapat ett pilotprogram som gör så att de kommer kunna se vart pengarna tar vägen inom kurd regionerna. De menar att det kommer minska korruptionen och att det i sin tur kommer bli en lösning på kurdernas situation.