"Det finns en del socialt i mitt arbete som jag tycker mycket om"


Fanny Stendahl 2018-02-13

Greg tycker sitt jobb är utmanande och han måste anpassa undervisningen för elevernas behov.
Bild:Anna Nilsson
Greg tycker sitt jobb är utmanande och han måste anpassa undervisningen för elevernas behov.

Greg Croset 
Lärare i: Franska och Engelska

När började du arbeta på sunds?
- Jag började jobba på Sundsgymnasiet för ett år sedan, ganska exakt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Jag arbetar både med gymnasieelever och IM-programmet (nyanlända ungdomar). Det är utmanande och jag måste ständigt finslipa min planering och anpassa min undervisning till elevernas behov. Det finns dessutom en del socialt i mitt arbete som jag tycker om. Det är stimulerande och givande.

Vad är mindre bra/roligt?
- När eleverna inte mår bra. Man känner sig maktlös ibland. Vissa elever har gått igenom traumatiska upplevelser eller har familjemedlemmar som är utsatta i andra länder. Man lär sig lyssna och hjälpa till på bästa sätt.

Vilka ämnen undervisar du i?
- Jag är utbildad franska- och engelskalärare men undervisar just nu bara i engelska. Jag har elever på väldigt olika nivåer, från helt nybörjare utan någon form av skolbakgrund till starka flerspråkiga elever.  

Hur kommer det sig att det blev just Sundsgymnasiet?
- Jag började sent i läraryrket. Innan jag blev lärare arbetade jag tio år inom vinbranschen och är faktiskt utbildad sommelier! Det var när jag utbildade mig till lärare i Lund och Malmö som jag hörde talas om olika skolor och särskilt Sundsgymnasiet som har ett riktigt bra rykte. Det visade sig stämma på alla nivåer.