Veckans sundsare!


Cornelia Nyholm 2017-01-15Veckans sundsare är Marcus Gottschalk. Han går andra året på samhällsprogramet med inrikting media här på Sundsgymnasiet. Marcus är även en av Sundsgymnasiet ambassadörer.

Hej Marcus!

Heej

 

Hur upptäckte du Sundsgymnasiet?

Jag känner en kille som gått på Sundsgymnasiet. Han gillade skolan och rekommenderade den starkt. Sedan fick jag ett väldigt bra intryck av skolan när jag pratade med en lärare som heter Niclas på gymnasiemässan.

 

Varför valde du samhällslinjen? 

Jag valde samhälle för att det är något jag är väldigt intresserad av. Inför andra året valde jag inriktningen media för att jag tyckte att medieinriktningen verkade roligast.

 

Vad har du för framtidsplaner? 

Jag vet inte. Framtiden får visa vad den har att erbjuda. Efter studenten ska jag i alla fall ta ett sabbatsår, jobba lite och tjäna ihop pengar så att jag har råd att resa.

 

Fördelar med Sundsgymnasiet? 

Först och främst är det eleverna. Det är trevligt folk som går här och lärarna är duktiga på sitt jobb. Det känns som att lärarna brinner för sitt jobb, vilket bidrar till att jag som elev lär mig mer.

 

Nackdelar?

Det är tyvärr maten och de långa matköerna.

 

Hur var det att komma från Malmö till en skola där majoriteten av eleverna kommer från Vellinge?

I början så märkte jag att alla kände varandra, men sedan så löste det sig ganska snabbt. Jag kom in i ett härligt kompisgäng och har hängt med dem sedan dess. Jag tackar mig själv nu i slutändan för att jag vågade och tog steget.

 

Favoritämne?

Film- och Tv-produktion eftersom det är mycket kreativt och praktiskt arbete.

 

Vad har du för individuellt val?

Retorik är mitt individuella val och jag rekommenderar det starkt, det är chill. Lektionerna är lugna och man får fika. På retoriken lär man sig att tala inför folk och bli mer bekväm i att hålla tal och tala inför andra.

 

Hur blev du sundsambassadör?

Jag såg på Vklass att de behövde fler människor. Jag tog chansen och sökte.  

 

Vad innebär det att vara sundsambassadör?

Det innebär att man är med på olika gymnasiemässor, öppet hus och är ansiktet utåt. Man hjälper helt enkelt till med att locka hit folk! Jag har inget illa att säga om att vara ambassadör.

 

Om du var ett djur, vilket djur skulle du vara?

En koala.

 

Vad måste alla veta om dig?

Att jag gillar te och fotboll.

 

Har du något partytrick?

Jag kan moonwalka!