Ett brev!


Cornelia Nyholm 2016-12-04

Bild:Niclas Andresson

Hej framtida sundsare!


Jag och min vän har precis som du en koppling till Sundsgymnasiet. Vi båda valde inte Sunds från början, vilket kanske både var bra och dåligt. Jag hamnade först på Latin och min vän på Procivitas. Tillsist hamnade vi här på Sundsgymnasiet och har inte blickat tillbaka en enda sekund. Du förstår - varken jag eller min vän ville gå här på Sundsgymnasiet från början, vi ville ut i världen, bort från lilla tråkiga Vellinge. Men som du säkert begriper så bestämde vi oss för att byta, och nu är vi här!


Sundsgymnasiet har ett bra utbud när det kommer till det mesta. För det första finns det många linjer att välja emellan, alla är högskoleförberedande, vilket är bra.
Här finns: ekonomiprogrammet, estetiska programmet, idrottsutbildning med inriktning golf och ridsport, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. Ändå ganska fett eller hur?!
Inom varje program finns dessutom många inriktningar. En av de senaste tilläggen är arkitektur som är en inriktning inom teknikprogrammet, vet inte ifall det är det “nya hippa” men ja det kanske kan vara lite kul.


Den härliga sundsandan är något som jag och min vän tycker gör skoldagarna lite mer uthärdliga if you know what I mean. Lärarna är bäst och finns alltid där för att hjälpa en, vilket känns tryggt för alla inblandade. Vi får inte glömma att nämna Rc(resurscenter) där Anders, en mycket trevlig lärare sitter, och kan hjälpa dig med allt mellan himmel och jord. På riktigt!   


Den ständiga frågan som finns på skolor runt om i galaxen är huruvida maten är god eller inte. Personligen tycker jag inte om maten men jag vet andra som gör det, så det är som man brukar säga: smaken är som baken right? (;


Så nu är frågan… Kommer du göra samma misstag som vi eller kommer du göra rätt val från allra första början?


Hade gött haj! :D