Veckans serie!


Lucas Altestedt 2016-09-24


Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20200131093611-ae42ff6/www/se/include/print_article_content.php on line 297
I denna veckans serie tips så har netflixredaktionen skrivit en recension om serien "The Blacklist"

Blacklist är en serie som hade sin början den 23 september 2013 i USA på tv-kanalen NBC. Serien handlar om världens mest efterlyste man Raymond “red” Reddington som frivilligt överlämnar sig själv till FBI för att hjälpa dem sätta dit så kriminella personer att FBI inte ens vet att dem existerar. Hans Första krav är att endast få tala med en före detta FBI agent Elizabeth Keen. Raymonds relation till Elizabeth är oklar i början men ju längre in i serien man kommer ju klarare blir det att han under sina 40 år som efterlyst har skapat relationer med många inom Elizabeths liv, inklusive hennes far som blivit mördad när Elizabeth var ett barn. Raymond blir skyddar av FBI och får hans egna utvalda livvakter för att enkelt kunna samla information om de människor på hans egna lista som han kallar för “blacklist”. Han beskriver dessa människor för “valar” jämfört med småfisken Usama Bin Laden vilket ger en klar bild över hur farliga dessa människor på hans lista faktiskt är.

Utöver Raymonds liv som kriminell så får man även se detaljer inom Elizabeths liv när hon träffar en man vid namn Tom som senare blir Elizabeths fru. Men det hon inte vet är att även Tom har en relation med Raymond vilket leder till många tillfällen under serien då tilliten mellan Raymond och Elizabeth blir väldigt ostabil. Trots detta så är Raymond endast ute efter att säkra Elizabeths säkerhet. Den 5 december 2015 meddelade NBC att The Blacklist kommer att få en fjärde säsong.