Politiker festar och åker på nöjesresor medan de låter oss betala notan

Såhär spenderas kommmunens skattepengar


Frida Eckerholm 2016-12-10


Kommundirektören Lars Hortlund och Ekerös ledningsgrupp åkte på en lyxig skid och konferensresa till Vemdalen där de både ätit och druckit gott och unnat sig spa och andra aktiviteter. Denna notan kostade en kvarts miljon kronor och skickades till kommunens skattebetalare.

Massage, champagne och lyxresor. Detta är enligt aftonbladet vad politiker och myndighetschefer håller undan för allmänheten. I februari förra året valde Kommundirektören Lars Hortlund att boka det dyraste och finaste hotellet i Vemdalen för Ekerös ledningsgrupp. Här skulle gruppen bli bjudna på fina trerätters middagar med champagne och vin. Notan skickas till kommunens skattebetalare.  

Anledning till sina lyxresor säger de är för att de inte har tid att arbeta hemma. Frågor som ställs om varför de behöva vara på dyra hotell och dricka fint vin och champagne kan de inte svara på. Kommundirektören Lars Hortlund i Ekerö vägrar ställa upp på en tv- intervju om resan som kostade skattebetalarna närmare en kvarts miljon kronor. “Jag ser ingenting som jag vill tillföra i er tv i den delen” säger Lars Hortlund till aftonbladet. Kommundirektören hänvisar istället alla frågor till Ekerös informationschef Johan Elfver. Informationschefen försöker undvika frågorna och behöver gå iväg när han känner att det blir jobbigt.

 

Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg