En vår i Paris


Rebecca Samuelson 2015-01-23

Wilma Holm
Wilma Holm

Nu är det snart en vecka sedan Wilma Holm lämnade Sundsgymnasiet - för att möta en vår i Frankrikes huvudstad. Under hennes sista fredag innan avfärd hann vi ställa några frågor om nervositet, förväntningar och det fantastiskt vackra Paris.

Rebecca: Är allt packat och klart?

Wilma: Jag började igår.

R: Igår?!

W: Hemskt – jag vet. Jag är inte alls klar. Det har varit så stressigt! Men jag planerar att vara klar på lördag. Lördagkväll. Möjligtvis lördagnatt.

 

 

Vi sitter på plan två i Bryggan, närmare bestämt i klassrummet Br23. Det är en kall och grå fredagsförmiddag men solen vågar sig ändå fram med strimmor av värme. Wilma ger mig, trots hennes packningskaos, intrycket av att hon är helredo för månaderna som kommer spenderas i Paris. Hon verkar lugn och fokuserad. Däremot visar insidan pikar av något annat.

 

”Jag har inte riktigt förstått att jag ska vara borta så länge. Så fort man tänker på det blir det som en klump i magen av nervositet. Det går verkligen upp och ner. Ibland känner jag mig taggad till tusen, men då och då undrar jag mest ”Vad har jag gett mig inpå?!” ” säger Wilma samtidigt som hon ler, drar handen genom håret och fortsätter: ”Det är blandande känslor, men det kommer bli grymt kul.”

 

Wilma lyckades komma i kontakt med sin värdfamilj på ett plan påväg till Paris i höstas. Egentligen åkte hon dit för att se staden och samtidigt gå på en av konserterna från brännheta On the Run Tour – men resan blev till något mer än så.

 

”Flygvärdinnan började prata med oss och jag berättade att jag funderade på att plugga i Paris till våren. Hon svarade med att hon själv hade varit utbytesstudent i Canada när hon var yngre, och att hon numera bor i centrala Paris.”

 

De fortsatte prata under flygresan och några dagar senare satt Wilma och hennes mamma och fikade i flygvärdinnans lägenhet.

”Vi tog en kaffe och fick träffa hennes femårige son, som också bor där. Och så blev det till slut att… att jag ska bo hos dem, helt enkelt! Ett sjukt sammanträffande.”

 

Under Parisresan hann Wilma också besöka skolan hon numera ska gå på under drygt fem månaders tid. Hon berättar att reglerna där är smått annorlunda från våra, men att eleverna hade kul och att skolan i sig verkade bra. Hon har också haft kontakt med en tjej vid namn Sofia som just nu är utbytesstudent i Paris.

”Mina föräldrar känner Sofias föräldrar, så jag fick kontakt med henne genom dem. Hon kom dit redan i höstas och ska vara där under ett helt år. Hon trivs superbra. Det känns tryggt att ha pratat med någon som är på plats och som kommer vara kvar när jag kommer ner.”

 

Vi fortsätter prata, skratta och ger oss själva tid till att drömma om den fantastiska staden. Wilma berättar att Sofia en gång sa ”Bara kör, kör kör!” – vilket är precis vad hon tänker göra.

 

R: Är det något specifikt du ser fram emot?

W: Just att få uppleva Paris. Att få bo i en annan stad, starta om på nytt och lära känna nya människor.

 

R: En sista fråga. Kommer du sakna Sunds?

W: Ja, såklart!!


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg