Battlefield!


Daniel Guth 2016-10-01


År 2008 så såldes det över 17 miljoner exemplar av spel serien. Som två år senare utökades till nästan det dubbla 30 miljoner. Detta gjorde Battlefield till den mest säljande spel serien inom EA:s historia.

Battlefield kollektionen är en spelserie skapad av det svenska spelbolaget DICE och som har givits ut av Electronic arts. Spelens huvudpoäng är stora episka strider, till fots och genom olika fordon. Från bilar, flygplan och pansarvagnar. Battlefield kollektionen är skapad för att både kunna spela själv (solo) eller med andra spelare (multiplayer). Battlefield är en serie förstapersonsskjutare. First person eller förstapersonsskjutare som innebär att du ser skärmen från din karaktärs perspektiv. Battlefield kollektionen utspelar sig i de största fallen under första och andra världskrigen. Dock så finns det spel som utspelar sig under samma tid som världskrigen men handlar om just två nationer som strider. Som t.e.x Battlefield 2: Modern Combat som handlar om ett propaganda krig mellan NATO och Kina.

 

Battlefield kollektionen har fått en hel del olika betyg när det kommer till deras spel. Deras första spel Battlefield 1942 och Battlefield Vietnam har fått mycket bra betyg pågrund av deras miljö i spelen och pågrund av vad de erbjöd för upplevelser för spelaren. Detta var två av deras första spel, så de la extra mycket tid för att få dessa spel perfekta. Detta kan vi se eftersom deras två andra spel Battlefield Heroes och Battlefield Play4free fått väldigt dåliga betyg pågrund av dålig grafik och spel upplevelse.

 

Det har gått väldigt bra för spelbolaget DICE som skapade battlefield. Då spelen har blivit en stor succe på spel marknaden. År 2008 så hade spel serien sålt över 17 miljoner exemplar. Bara två år senare så hade antalet köpare nästan fördubblats till ungefär 30 miljoner. Detta gör Battlefield till den mest sålda spel kollektionen inom EA:s historia. Folk blev så insatta i Battlefield spel serien så att när Battlefield 3 släpptes så såldes över 5 miljoner exemplar på under en vecka.

 

Betat som släpptes 31 första augusti har fått stor uppmärksamhet då vem som helst kunde ladda ner spelet på ps4, xbox one eller via dator. Det första man reagerar över när man börjar spela är hur bra grafiken är och hur verklighetstroget det är. Det första negativa var att det var mycket svårt att hitta matcher som man kunde spela. det andra var att det endast fanns en bana att spela på vilket kan resultera i att folk har tröttnat på det när det riktiga spelet släpps. Betat utspelar sig under det första världskriget eftersom jämtemot Call of Duty så lyssnar skaparna av Battlefield vad deras spelar vill ha. Vi tror att Battlefield 1 kommer att bli en stor säljare och har potential att bli ett av de mest spelade spelen av Battlefield kollektionen.  Det riktiga spelet släpps den 21 Oktober 2016. 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectPR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg