Veckans recept!

Honungsmarinerade Tofuspett med Couscous och Ajvar!


Cornelia Nyholm 2016-11-24



Grillade spett med tofu och grönsaker i alla regnbågens färger, mums!



Vi inleder veckans recept med ett vegetariskt recept. Alla köttätare kan vara lugna då vi kommer varva med vegetariska, kött och bak recept, så att alla blir nöjda!


4 portioner

Ingredienser:

300 g tofu
2 st paprikor
200 g zucchini
1 st rödlök
250 g körsbärstomater
1 pkt (honungs)marinad
4 portioner couscous
1 st morot
200 g broccoli
Olivolja
Ajvar
100 g fetaost

Gör så här:
1: Pressa tofun med hushållspappret så att det mesta av vattnet kommer ut.
2: Tärna tofu, paprika, zucchini och lägg i marinad tillsammans med hela körsbärstomater.
3: Skiva moroten i tunna skivor och hacka broccolin i små bitar.Stek dem i lite olivolja.
4: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och blanda i de stekta morötterna och broccolin. Toppa med tärnad fetaost.
4: Stek Tofun och grönsakerna och trä dem sedan på spett.
5: Ät tillsammans med en klick ajvar.

Skriv ut



Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


Youth



Pastell



Söda verk



Sport & blandat



The Waves



Run Away



iProject



Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg