Tisdagen den 17 oktober 2017 - klockan 00:11
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Old, but gold.

Jarhead


Casper Knutson 2017-01-22Jarhead är en amerikansk krigsdrama baserad på den amerikanska marine corps soldat, Anthony Swofford. Av Sam Mendes, med Jake Gyllenhaal som Swofford med Jamie Foxx, Peter Sarsgaard och Chris Cooper. Titeln kommer från slangterm som används för den frisyr US Marine Corps använder.


En grupp amerikanska marinsoldater ger sig ut till Kuwaitkriget i den tysta men dödliga öknen för att utföra en krigsoperation. Förvirrade, vilse i ett land de inte känner till, jagar de en ”osynlig” fiende. Trots det kämpar de vidare som stolta patriotiska soldater och ger inte upp. I huvudrollen står marinkårssoldaten Anthony Swofford spelad av Jake Gyllenhaal.

Trots att det är en krigsfilm som utspelas under ett krig är är det väldigt sällsynt med stridscener. Filmen är baserad på självbiografin, skriven av f d marinkårssoldaten Anthony Swofford. Filmen är skapad 2005, men denna film är utantvekan en av de bästa krigsfilmer under detta århundrade. Filmen replikerar hur irreterande det kan vara att vänta och vänta för att få göra den sak som dessa soldater är tränade att göra. Att döda.

Filmen får i betyg 9/10 av mig, jag är mycket instatt inom militär samt Amerika och söker efter realistiska filmer. Denna filmen är mycket sevärd.


Skriv utIsadora recension

Recension- Isadora Flashing Volume 

Vad vore en sminkväska utan en perfekt mascara? Nedan kommer du kunna läsa 5 anledningar till varför just DU borde köpa Isadora Flashing Volume!

Läs mer
En podcast för alla er som älskar en otäck historia

CREEPY PODDEN

Sommaren 2015 fick Jack Werner den brillianta idén att starta en podcast med ämnet...

Läs mer

Veckans café


Vårt första stopp i jakten på det bästa cafét i Malmö börjar...

Läs mer

Ain´t my fault 

Zara larsson har gjort det igen. 


Zara Larsson 18 år har släppt en ny låt som...

Läs mer

The Walking Dead

Superbad

En unik serie med verkliga berättelser

En så kallad klassiker

Ouija - En sval tonårsskräck

Årets actionfilm

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie