Veckans serietips

The Vampire Diaries


Jessica Andersson 2016-05-11


Veckans serietips är en amerikansk serie vid namn ”The Vampire Diaries”. Som man antagligen förstår när man ser titeln, så handlar serien om vampyrer framförallt, men även om vanliga människor. Huvudpersonen Elena och hennes bror bor i en liten småstad kallad Mystic Falls, med mostern Jenna. Hela serien börjar med att man får träffa Elena, som bär på en stor sorg efter att hennes föräldrar dog i en bilolycka. Hon möter en kille vid namn Stefan Salvatore, som hon faller för väldigt snabbt. Men det hon inte vet är att han är en vampyr, och har varit i 145 år. Han har även en bror vid namn Damon, som också är en vampyr, men han är inte lika snäll och ödmjuk som Stefan. Elena blir alltså indragen i allt det här med vampyrer, häxor osv. och hon måste lära sig att skydda dem hon älskar. Detta leder till väldigt mycket konsekvenser, hon blir jagad av en av de ursprungliga vampyrerna samt mycket, mycket mer intressanta och spännande saker.

 

Det finns än så länge 7 säsonger av denna serie, och de första avsnitten av säsong 8 släpps nu år 2016. Jag har sett alla säsonger och jag tycker serien är riktigt bra och jag rekommenderar den väldigt mycket till alla, oavsett ålder.

 

Några av huvudpersonerna är Elena Gilbert som spelas av Nina Dobrev, Stefan Salvatore som spelas av Paul Wesley och Damon Salvatore som spelas av Ian Somerhalder. Nina Dobrev spelar även fler karaktärer i serien förutom Elena Gilbert, hon spelar även Katherine Petrova och Amara, men den karaktär som hon spelar mest är Elena.

 

Serien hade premiär den 10 september 2009 på The CW och i Sverige hade den premiär den 11 februari 2010 på TV6 där den endast kallas Vampire Diaries. Serien är skriven av Kevin Williamson, Caroline Dries och Julie Plec. TV6 har klippt bort några blodiga scener i Säsong 2 och 3, och dessa scener har även en åldersgräns på 15 år.

 

Betyg: ★★★★★


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg