Filmrecension

Solsidan


Joakim Björck 2018-02-02

Bild: Linnea Rheborg<br /><span>Fredrik (Johan Rheborg), Mickan (Josephine Bornebusch), Anna (Mia Skäringer) och Alex (Felix Herngren) på julkvällen</span>
Bild: Linnea Rheborg
Fredrik (Johan Rheborg), Mickan (Josephine Bornebusch), Anna (Mia Skäringer) och Alex (Felix Herngren) på julkvällen


Solsidan-filmen (2017) är 1 timme och 44 minuter lång och är fullsmockad med konstant humor och andra galna scenarion men också oförväntade seriösa stunder som fick folk att tystna till i biosalongen.


Det är jul hemma hos Stefan och Mickan som firar julen med sina goda vänner Alex och Anna. Med varsitt glas vin i handen startar den ljuvliga kvällen. Men stämningen blir genast svår när Anna nämner att hon och Alex ska skiljas på grund av att Anna har träffat en annan. Hoppa fram till det nya årets sommar då skilsmässan är i full gång. Fredrik försöker bevisa för Alex att han är på Alex sida i det hela. Ove (Henrik Dorsin) är i ett dilemma efter han fått besked om att han inte kan få barn och bestämmer sig då för att gå på en mingelkväll med Alex för att han är orolig över att hans fru, Anette (Malin Cederbladh) kommer lämna honom på grund av det.  

 

Solsidan, som du säkert vet, har varit en av Sveriges mest populäraste program sen dess första sändning i 2010. Jag har alltid hört talats om det vart jag än gick. Jag gav programmet en chans men tyckte inte om den. Överdriven humor och löjliga scenarion täckte avsnittet jag kollade på. Men alla får såklart ha en åsikt och seriens popularitet fortsatte.

 

Flera filmer som har försökt att blanda humor och drama har oftast misslyckats. Det känns som Solsidan-filmen har lyckats. Inte en enda scen i filmen kändes onaturlig. Utan de var helt förståndiga vilket gjorde scenen antingen mer rolig eller mer spännande. Det fanns fortfarande vissa scener som var överdrivna men, återigen, var de lätta att relatera till vilket gjorde att de fungerade som scener. En av filmens många starkheter är karaktärerna. De är välgjorda och man förstår vem de är så fort de presenteras.

 

I överlag var filmen väldigt rolig och till och med spännande ibland. Även om du inte bryr dig om serien så borde du ändå gå och se filmen. Den är en bra introduktion för serien och också något som kan stå för sig själv.

 

Jag frågade andra vad de tyckte om filmen:

 

Martina Åberg – 17 år

Jag tyckte filmen var bättre än serien. Humorn var bättre och karaktärernas personligheter var mer tydliga. Filmens längd kändes inte långdragen.

 

Anna Sjöstedt – 17 år

Jag tyckte om filmen

Filmen tog sig själv seriöst men kunde ändå hålla igång skämten.

 

Lilliane Bannister – 16 år

Jag tyckte den var väldigt bra och rolig. Jag skulle vilja se serien kanske, jag är mer intresserad än jag var innan. 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg