Veckans serietips

Gossip Girl


Jessica Andersson 2016-05-19Gossip Girl är en väldigt händelserik och karaktärsfylld serie, då den innehåller väldigt många olika karaktärer med alla olika personligheter. 


Detta är en serie som är väldigt välkänd och det är väldigt många som har sett den samt hört talas om den. Gossip Girl är en amerikans serie som är baserad på bokserien som har samma namn. Premiären för serien var den 19 september 2007 på The CW och den är skapad av Josh Schwartz och Stephanie Savage.  Det finns en berättarröst som medverkar i serien ungefär hela tiden, som ska vara bloggerskan ”Gossip Girl”.

I helhet så kretsar allt om priviligierade ungdomar på Manhattan Upper East Side i New York och om Gossip Girl, en bloggare som avslöjar stora hemligheter på Manhattans skandalösa liv. Som sagt så utspelar sig serien på Upper East Side, men även en stor del i Brooklyn där vissa av huvudkaraktärerna bor.

 

Det finns sex stycken säsonger och den sjätte och sista säsongen hade premiär den 8 oktober 2012 och avslutades samma år sent i december.

 

Karaktärerna som är med i filmen är:

 

Blair Waldorf

- Leighton Meester

Serena van der Woodsen

- Blake Lively

Nathaniel ”Nate” Archibald

- Chace Crawford

Jennifer ”Jenny” Humphrey

- Taylor Momsen

Daniel ”Dan” Humphrey

- Penn Badgley

Eric van der Woodsen

- Connor Paolo

Charles ”Chuck” Bass

- Ed Westwick

Vanessa Abrams

- Jessica Szohr

Lily van der Woodsen

- Kelly Rutherford

Rufus Humphrey

- Matthew Settle

Eleanor Waldorf

- Margaret Colin

Georgina Sparks

- Michelle Trachtenberg

Gossip Girl (röst)

- Kristen Bell

 

Jag har sett alla säsonger och jag rekommenderar denna serie väldigt starkt. Målgruppen är både killar och tjejer, men det känns som att det är mer tjejer än killar som kollar på den av någon anledning. Det är mycket med shopping etc. men det är väldigt mycket om tillexempel Chuck Bass och hans familjedrama, om Dan Humphrey och hans karriär osv, så det är ingen typisk ”tjejserie” enligt mig i alla fall.  

 

Betyg: ★★★★★


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg