Idrottsprogrammet- Reach for the stars


Wilma Andersson/ Lina Johansson 2015-01-08

Ridsport
Bild:Sundsgymnasiet
Ridsport

Golf
Bild:Sundsgymnasiet
Golf

På Sundsgymnasiet har du möjlighet att kombinera din idrott med studier på antingen Ekonomiprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet.

 Är du målmedveten och intresserad att ligga i toppen?  Då är idrottsutbildningen på Sundsgymnasiet ett bra val för dig.

 

Varför går du Idrottsprogrammet?

Melker, 17 år, IDR2, Golf

- Jag går idrottslinjen med inriktning ekonomi. Jag har alltid gillat ekonomi så det var ett ganska självklart val för mig. Sen tyckte min tränare att jag skulle söka till idrottsprogrammet, så jag kollade upp lite om det och bestämde mig för att söka.

 

Sofia, 17 år, IDR2, Ridsport

- Det som fick mig att söka till denna linjen var att jag tyckte det var en bra idé att kombinera min idrott med skolan. Tyckte även att det var bra att kunna träna på skoltid.

 

 För och nackdelar med att gå Idrottslinjen?  

Melker - Fördelarna med denna linje som jag har valt är att jag kan kombinera min sport med skolan och kunna utföra den på skoltid. Nackdelen är att vissa dagar i skolan blir längre eftersom sporten tar plats.

 

Sofia - Ja som sagt att träna på skoltid är bra, man får mer fyspass vilket är bra och även att vi får gymkort till Formtoppen i Höllviken och Skanör.

Det som är negativt är att skoldagarna blir längre när vi är i skolan.

 

 Skulle du rekommendera Idrottsprogrammet till kommande ettor och vad ska de tänka på?                    

 

Melker - Jag skulle rekommendera linjen om man tycker sin sport är rolig och om man är duktig på sin sport eftersom det är hård konkurrens och få platser.

 Egentligen är det bara att följa instruktionerna som står när man ska söka in. Det är dock lite annorlunda när man söker till idrottslinjen eftersom den sista ansökningsdagen är tidigare än dom andra linjerna. Så mitt tips till dom som ska söka är att hålla koll på när sista anmälningsdagen gäller så att man inte missar den.

 

Sofia - Jag skulle verkligen rekommendera 9orna att söka till denna linjen om man har en tanke på satsa på att vara i toppen. Det 9orna bör tänka på innan de söker är att tänka över sina studier, då vi bara går 3,5 dag med lektioner gäller det att man gör ganska mycket hemma. Har man svårt att klara av det vanliga så bör man kanske tänka om.

 

Det är Öppet Hus på Sundsgymnasiet den 27 januari kl 17:00-20:00. Då du kan fråga Sundselever och lärare om de olika programmen. Du kan också skugga en Sundselev på det program du är intresserad av.

Anmäl dig då på info@sundsgymnasiet.se


 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg