Tisdagen den 17 oktober 2017 - klockan 00:12
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Information kommunikation och foto/film

Linjer där kreativitet är i fokus


Frida Eckerholm 2017-01-19

Marcus Gottshalk SA2C
Bild:Frida Eckerholm
Marcus Gottshalk SA2C

Robin Andersson SA2D
Bild:Frida Eckerholm
Robin Andersson SA2D

I samhällsvetenskapliga programmet får man en förberedelse till vidare studier inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap. På sundsgymnasiet finns även två fördjupningar av samhällsprogram som man kan välja på. Inriktningen medier, information och kommunikation eller foto/film.

Inom inriktningen medier, information och kommunikation får man lära sig mer om medier och hur de påverkar oss samt hur man framför ett budskap på ett intresseväckande sätt. Inom inriktningen foto/film får man lära sig att använda foton och film för att få fram budskap eller berätta historier. Vad som är gemensamt med de två inriktningarna är att man får uttrycka sig på ett kreativt sätt och ta egna initiativ och eget ansvar.  

Marcus Gottschalk från SA2C går samhällsvetenskapliga programmet med inriktning foto/film här på sundsgymnasiet. Marcus förklarar att han tycker det är väldigt intressant att se hur filmer är uppbyggda från start med manus tills det att den är klar. “Jag valde foto/film eftersom jag tyckte det lät roligt och att man får lov att vara kreativ” Änsålänge har de som går foto/film producerat egna filmer om sig själva. Just nu håller de på med trailers. På detta program får man producera och göra eget vilket Marcus anser vara det som lockar mest med inriktningen foto/film.

Robin Andersson från SA2D går inriktningen media, information & kommunikation. Han valde den linjen då att han tyckte det verkade intressant och roligt med att redigera bilder och lära sig olika program. Det var genom hans kusin, före detta media-elev, som Robin fick reda på att linjen fanns på Sundsgymnasiet.

Robin tycker det bästa med linjen är allt roligt som sker på lektionerna och hur arbetet även kan vara så kul att jobba med hemma då det inte ses som läxa. I kursen grafisk design har Robin designat en Halloween-poster och biljett till ett påhittat event. En kex-förpackning var nästa projekt där han designade en förpackning med inslag av julen. Att designa en förpackning beskriver Robin som mer utmanande eftersom det fanns mycket mer att göra och var mer tidskrävande. De båda projekten är gjorda i programmet Illustrator men i kursen lär man sig även Photoshop och inDesign.

Mellan de två olika inriktningarnas elever sker även samarbete i kursen medieproduktion. Där har de exempelvis arbetat med magasin tillsammans, vilket är en stor projekt i kursen. Sundsgymnasiets egna hemsida sundsimage, hjälps alla elever åt med att arbeta med texter som publiceras på sundsimage.


Skriv utIdrottsprogrammet- Reach for the stars

På Sundsgymnasiet har du möjlighet att kombinera din idrott med studier på antingen Ekonomiprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet.

 Är du målmedveten och...

Läs mer

Ekonomiprogrammet
– Räkna med oss

På Sundsgymnasiet lär du dig att arbeta i projektform, ta egna initiativ, kommunicera...

Läs mer

May the technology be with you

På Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik samlas elever som är...

Läs mer

Estetprogrammet – där trummorna slår som hjärtat.

Klappar ditt hjärta för musik? Då ska du välja det kreativa Estetprogrammet.

Läs mer

Natur eller musik?
- Här behöver du inte välja

Tre bra saker under samma tak

Linjer där kreativitet är i fokus

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie