Lilla Augustpriset 2016:

Sigrid Nikka från Höllviken tar priset!


2016-11-28

Sigrid Nikka, SA3d, tog hem Lilla Augustpriset 2016 med sin novell "Då rallarrosen blommar". Prisen delades ut på Konserthuset i Stockholm under måndagskvällen.

Hon får priset med motiveringen: "'Då rallarrosen blommar' är en finstämd berättelse som lågmält och trovärdigt låter oss följa en kvinnas oväntade uppbrott under en svunnen tid. Där finns också kärleken till Tom, kantad av oro och vånda i en vardag där tidens gång är påtaglig. En välskriven text med vacker gestaltning, rytmiskt språk och omvälvande känslor."

P1:s kulturnytt citerar Sigrid  på sin sajt:
– Jag vill tacka alla svensklärare jag har haft, utbrister Sigrid Nikka när hon fått ta emot priset ur kulturminister Alice Bah Kuhnkes hand och fortsatte med att hylla familj, vänner, pojkvän och rollspelsföreningen hemma i Höllviken som alla stöttat henne i skrivandet.

Sydsvenskan skriver på sin sajt:
Sigrid Nikka från Höllviken tackade alla sina svensklärare och sina föräldrar som alltid satt böcker i händerna på henne. Men hon tackade också rollspelsföreningen hemma i Höllviken och avslutade med "må kraften vara med er!"

Sundsimage hoppas kunna återkomma snarast med en exklusiv intervju!

Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectPR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg