Rafflande fotbollscup på Sundsgymnasiet


Sofia Lundgren 2019-06-12

Bild:Sofia Lundgren

Linn Kallenberg och Mira Berglind hejar på idrottsklassen under cupen.
Bild:Sofia Lundgren
Linn Kallenberg och Mira Berglind hejar på idrottsklassen under cupen.

Det är fredagseftermiddag och veckans sista lektioner har precis avslutats. Gräsplanen utanför skolan fylls successivt på med både elever och lärare - och alla är lika taggade inför Sunds fotbollscup. Bollar kickas och taktik klargörs mellan lagens medlemmar. Snart är det dags för skolans egna fotbollscup att dra igång.

Trots en grå himmel är stämningen på planen på topp. Evenemanget har fått en stor uppslutning, hela 16 lag från både årskurs 1 och 2 har anmält sig till tävlingen. Inte nog med det, planen är även fylld med supportrar från diverse klasser som ivrigt hejar på sina klasskamrater. Klockan 3 drar det 2 första matcherna igång med ett ljud från en visselpipa. Tempot är högt från första sekunden och kämpaglöden starkt bland alla lagens medlemmar.

Efter 20 tuffa minuter blåser visselpipan ännu en gång och ett jubel sprider sig bland halva planens spelare. Ut från matchen kommer en av lärarlagets spelare, Claes Nordin. Trots en förlust är han glad i hågen. Han är mycket positiv till tillställningen och tycker att det är ett jätteroligt initiativ som binder samman både skolans lärare och elever. Claes är inte ensam, Mira Berglind och Linn Kallenberg från idrott 2 uppskattar även evenemanget och menar att det är ett perfekt sätt att spendera en fredagseftermiddag på. Till skillnad från Claes är Mira eller Linn bänkvärmare. De har själva valt att avstå fån matchen då de istället ville låta det bästa laget spela. Precis som Claes anser dem att fotbollsevenemanget bidrar till en härlig stämning och mycket gemenskap.
- Fotboll är en sport som binder samman människor och något som alla kan spela oavsett ålder och kön, säger Linn och tror att det är därför evenemanget fått så stor uppslutning.  

 Efter drygt tre timmar och flera välspelade matcher lyckas Samhälle 2D tillslut ta hem segern, stort grattis!


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg