Marknadsundersökning

Nya sajten för att hitta kärleken


Emma Sjöberg Emma Gottfridsson Dejla Krcic 2015-12-15Det har blivit allt vanligare att ragga på facebook, därför valde vi att undersöka detta för att se hur många som gör detta och vad det i så fall lett till. Vi ville se om facebook är den nya sajten för att hitta kärleken?


I dagens moderna samhälle sker mycket över internet, nu även raggning. Det blir vanligare att ta kontakt över internet än i verkligheten och för det är facebook perfekt. Där är det lätt att hitta den människan du vill få tag på eftersom det bara är att söka på personens namn. På facebook kan du sedan lätt starta en konversation utan den potentiella förnedring som kan ske i verkligheten.  

 

Vi bestämde oss därför för att ta reda på hur många på Sunds som faktiskt använder facebook för att ragga, samt hur många som har blivit uppraggade på facebook. Vi gav ut en enkät till 36 elever på Sundsgymnasiet, 18 tjejer och 18 killar. Det här kom vi fram till: 78 procent av tjejerna vi frågade har någon gång blivit uppraggade på facebook medan motsvarande siffra för killarna är 44 procent.

 

På frågan om de själva har raggat upp någon via facebook så var killarna betydligt flitigare med hela 44 procent. Bland tjejerna var det endast 22 procent som använt sig av facebook för att ragga. 

 

Sedan blev vi också intresserade av om raggningen ledde till något positivt eller negativt. I vårt slutresultat kom vi fram till att i de flesta fall har det lett till något positivt som ett förhållande eller vänskap. Men i vissa fall har det tyvärr också lett till en del obehagliga upplevelser.  


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg