Göteborgs filmfestival

Nordens största filmfestival


Jacob Persson 2015-02-03

<br />GIFF's logga

GIFF's logga


Göteborgs filmfestival är nu Nordens största filmfestival och antalet besökare ökar för varje år, fler och fler länder har börjat delta i festivalen.

Göteborgs filmfestival (GIFF) har vuxit till att bli den största filmfestivalen i Norden. Ide'n bakom GIFF är att visa upp filmerna som aldrig klarade sig till duken. Göteborgs filmfestival har nu funnits i 36 år och blir bara större och större, bara förra året närvarade 34 000 olika personer.

 

GIFF handlar inte bara om filmer utan de erbjuder dessutom 40 olika seminarier samt musik, konst och andra saker som kan finnas inom filmindustrin.

 

Festivalen börjar sista veckan i februari och varar i tio dagar. För att komma in på festivalen så måste man ha ett festivalpass som ger dig tillträde till filmerna, konserter och utställningar.

 

Det finns sammanlagt 18 olika priser att vinna men det största priset är det Nordiska Filmpriset, bara länder inom Norden får delta i den kategorin. Förra året vann en dansk regissör som heter Anna Eborn som gjort filmen Pine Ridge, vilket är en dokumentärfilm.

 Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg