Tisdagen den 17 oktober 2017 - klockan 00:03
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Apple Keynote September 2016


Leon Larsson 2016-10-08

Nya iPhones, iWatches och iOS 10

Som varje år höll Apple den 7 September en presentation av deras nya prylar. Detta år hölls det i San Fransisco. Apples VD Tim Cook med andra var där och presenterade.


Bland andra saker var huvudpunkterna:


Nya iPhones, iWatch Series 2 och iOS 10


iPhone 7 & iPhone 7 Plus


Som vanligt presenterade Apple 2 iPhones, en iPhone 7 och en iPhone 7 Plus.


iPhone 7’s design är väldigt lik förra årens iPhone 6 och 6S. De enda stora utseendeskillnaderna är att antennbanden har flyttats till toppen av telefonen och att Apple har tagit bort den kända 3,5mm uttaget.. Detta gjordes i mån om att iPhone 7 och 7 Plus är vattentät. Båda telefoner har samma storlek som iPhone 6 och 6 Plus. De nya telefonerna kommer i två nya färger, matt svart och gagatsvart. Matt svart är en fin matt svart som ser bra ut på telefonen. Den gagatsvarta, eller jet black.


Kameran i den vanliga 7:an har blivit uppgraderad med optiskt bild-stabilisering och en ljusare lens som släpper in 50% mer ljus än iPhone 6S. Dessutom har iPhone 7 Plus 2 kameror. Den andra kameran fungerar som en optisk zoom upp till 10x. Apple säger att den nya 12-megapixel kameran, vilket har samma upplösning som 6S, är 60% snabbare och 30% mer effektiv. De nya telefonerna har inbyggt val att ge bilderna mer djup genom att applicera suddighet till vissa delar av fotot.


Den ikoniska hem knappen är inte mekanisk längre. Den har bytts ut av en knapp som fungerar som touch. Den känner av olika nivåer av tryck. Den nya skärmen har inbyggd 3D touch som kommer kommer att fungera i fler och fler appar. Knappen finns kvar precis som den var och Touch är också kvar. Förutom 3D Touch skärm så är skärmen också 25% ljusare och ar ett större färgomfång. Apples nya chip är 2 gånger snabbare och det nya batteriet räcker  2 timmar längre. Telefonerna har numera steroljud. En högtalare längst upp och längst ner. Detta betyder 2x högre ljud. Eftersom Apple tagit bort hörlursuttaget finns det nu trådlösa hörlurar att köpa.


iPhone 7’s pris börjar på 7500kr och den större varianten för 8800kr.


De trådlösa AirPods kan man köpa för 1800kr.iOS 10


Meddelanden låter dig nu uttrycka dig på helt nya sätt och få tillgång till dina favoritappar direkt i konversationerna. Finns till och med GIF´s! Skicka eller foto ett meddelande som förblir dolt, sedan helt enkelt dra avslöja det.


Siri
fungerar nu tillsammans med appar från App Store när det gäller att skicka meddelanden, ringa samtal med mera. Siri arbetar med dina favoritappar från App Store, så att du kan begära att boka en resa genom Lyft, eller skicka pengar till någon med Square Cash.


Kartor
har ett helt nytt utseende och tillägg så att du kan göra bokningar och beställa skjutsar. Man kan också markera var sin bil e så man slipper leta på parkeringen.


Hem
är en ny app som låter dig hantera alla dina produkter för hemautomatisering på ett och samma ställe, enkelt och säkert.


Apple News
är nyutformat med djärv typografi, starka färger och uppdelade avsnitt som gör det lättare att hitta artiklar om specifika ämnen. Det är nu snabbare och lättare att hitta den information du behöver, med en nyutformad låsskärm och bättre integrering med 3D Touch. Enkel åtkomst till dina favoritappar för att skapa och dela innehåll, göra betalningar och mer, utan att lämna meddelanden.


Använd 3D Touch i program som Kalender, Väder, och aktier för en snabb blick på den information du behöver.
Apple Watch Series 2


Under eventet visade Apple även upp den nya Apple Watch Series 2 som nu är vattentålig upp till 50 meter under vatten vilket betyder att simmare nu kan ta med sig sin Apple Watch ut när de simmar. Den har en ljusare skärm och har även en inbyggd GPS. Den nya Apple klockan kommer ut 2 år efter den första. Batteriet på den nya klockan ska vara i 18 timmar.


Apple har valt att jobba på produkten tillsammans med Nike för att de vill fokusera på folk som tränar.


Apple Watch Series 2 innehåller en S2 dual-core processor som ge 50% bättre prestanda en den första. Något annat som kommer vara nytt är deras nya GPU som kommer ge dubbelt så bra grafik prestanda som den förra.

Priset på Apple Watch Series 2 är lite över 4000kr.  

Skriv utSäsong 3 Avsnitt 6 (Spoilers)

SHADE

The Flash är en tv-serie som brukar gå en gång i veckan. Säsong tre sänds just nu och vi hade tänkt skriva om episod sex i denna säsongen.

Läs mer

3 roliga halloween kostym tips


Här finns tips för dig som inte orkar lägga ner så mycket tid på...

Läs mer

Apple Keynote September 2016

Nya iPhones, iWatches och iOS 10


Som varje år höll Apple den 7 September en presentation...

Läs mer

Nya Snusdosan


 

Enligt EU så skall alla tobaksvaror ha två varningstexter som snuset inte haft...

Läs mer

8 roliga fakta om djur!

Veckans speltips!

Veckans TV-Serie: Narcos

10 onödig fakta

5 Användbara Life Hacks!

Fun Facts

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie