Miranda Danielsson elitsatsar inom ridsporten


Ida-lee Strand 2018-03-10

Miranda och Minigårdens Harry Potter
Bild:Ida-lee Strand
Miranda och Minigårdens Harry Potter

Miranda och tränaren Ulrika Malmgren
Miranda och tränaren Ulrika Malmgren

Miranda Danielsson är snart 16 år och bor på Videholms gård i Höllviken. Där har familjen ett stall med ca 30 inackoderade hästar samt 4 stycken egna i ett avskilt stall. Miranda och hennes mamma elitsatsar tillsammans på ridningen och största delen av deras liv vigs åt intresset.

 

Miranda var bara fem år när hon började rida på lillhagens ridskola bara ett par hundra meter från familjens gård. Men även om man kanske kan tro att intresset för hästar fanns redan då så krävdes det lite hjälp från mamma Maria för att få Miranda intresserad av sporten.

-Min mamma har ridit hela sitt liv och vi bor på en hästgård, därför kom det väl ganska naturligt att jag också skulle rida även om jag i början var lite rädd och hellre ville gå på dans.

På ridskolan red Miranda nästan alltid på den lilla svarta ponnyn Polly och hon tackar henne för mycket av sina framgångar idag.

- Det var Polly som lärde mig ridningens grunder och som fick mig intresserad från första början. Hon kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.

Efter några år på ridskolan fick Miranda vid 9 års ålder sin första egna ponny Topaz. En vit, pigg liten b-ponny. Hon berättar att det var då hon började åka ut på tävlingar och lära sig rida mer på riktigt.

- Det var en rolig tid. Lekfullt men samtidigt på allvar och jag fick mycket nya kompisar.

Allt eftersom att Miranda utvecklades och lärde sig mer fick hon högre ambitioner och intresset för tävling växte. Då, år 2012 fick hon som tioåring ponnyn Danny Haze.

-Danny är nog den häst som betytt mest för mig. Han har stärkt mitt sjävförtroende och fått mig att känna mig trygg och säker. Sen har han en stor personlighet och ett hjärta av guld.

Tillsammans har Miranda och Danny tävlingsresultat upp till MSVB, den näst svåraste klassen man kan tävla på ponny och de har även deltagit i lag SM i strömsholm. Danny står kvar i stallet trots att han nu är gammal och rids av någon annan.
 I nuläget har Miranda tre hästar. Minigårdens Harry Potter, Minigårdens Saphira eller “Flamman” som hon också kallas samt Danny Haze.

- Det är faktiskt bara Harry Potter som jag rider och tävlar för tillfället. Flamman rids till försäljning av proffsryttaren Nicole Holmen och Danny av en yngre tjej i stallet.

Framtidsplanerna för hennes satsning är att i sommar tävla lag SM tillsammans med Harry Potter och att inom en snar framtid skaffa en ung storhäst och utbilda den själv. På lite kortare sikt ska hon rida med lillhagens ridklubbs elitlag och åka på meeting i ljungyhed.Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg