Tisdagen den 17 oktober 2017 - klockan 00:07
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

En banan gör dig på bättre humör

5 Fakta Om Bananer


Matilda Melin 2016-11-18

<span id=\
Bild:Evan-Amos
 

<span id=\
Flera bananer blir en bananklase.

Den gula och böjda frukten, banan, är intressant och har flera fördelar till vår hälsa. Vi har listat 5 anledningar varför vi bör konsumera bananer varje dag.

  1. Inte nog med det otroliga näringsvärdet i bananen är frukten dessutom praktiskt inpackad i sitt skal. Detta underlättar för att ta med sig bananen under dagen.

  1. Banan är en frukt som innehåller stora mängder av aminosyran tryptofan och vitamin B6. Dessa aminosyror hjälper kroppen att producera serotonin som är det naturliga ämnet som motverkar depression vilket betyder att en banan faktiskt kan göra dig på ett bättre humör än vad du tidigare var på. Dessutom är det en aminosyra som stimulerar minnet.

  1. Det finns studier som visar på att personer med diabetes typ 1, och intar en hög dos av kostfibrer har låga blodsockernivåer. De personer med diabetes typ 2, får lägre nivåer av blodfetter, blodsocker och insulin om de äter högfiber-dieter. Eftersom att en medelstor banan ger runt tre gram kostfiber, gör detta att en banan är ett bra alternativ för kostfiberintag.

  2. Bananer är naturligt fria från fett, kolesterol och salt. Bananer innehåller även en del olika vitaminer och mineraler, som till exempel vitamin B6, vitamin C, kalium, magnesium, vitamin A och järn samt kostfiber. Förekomsten av kostfibrer, kalium, vitamin C och B6 i banan ger förbättrad hjärthälsa. Att öka sitt intag av kalium samtidigt som man drar in på saltet är den främsta förändringen en människa kan göra i sin kost för att minska risken att drabbas av hjärtsjukdom, menar professor Mark Houston vid Vanderbilt Medical School.

  3. Av den anledning att bananer innehåller höga nivåer av vitamin B6, bidrar till att lindra PMS-symptomen som till exempel humörsvängningar.


Skriv utVeckans recept!

Mustig kycklingsoppa

En snabblagad, enkel och god soppa med smak av curry och äpple. Passar såväl vuxna som barn! Bon appétit!


Läs mer
Veckans recept!

Stekt torsk med smörsvängda körsbärstomater

Stekt torskfilé med med gudomligt goda smörsvängda tomater, smaskens!

Läs mer


Gör dina egna helt oemotståndligt goda munkar!

Donuts

Till denna veckans recept har vi tagit fram ett recept på en av våra favorit sö...

Läs mer


Veckans recept!

Honungsmarinerade Tofuspett med Couscous och Ajvar!


Grillade spett med tofu och grönsaker i alla regnbågens färger, mums!

Läs mer

5 Fakta Om Bananer

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie