Information kommunikation och foto/film

Linjer där kreativitet är i fokus


Frida Eckerholm 2017-01-19

Marcus Gottshalk SA2C
Bild:Frida Eckerholm
Marcus Gottshalk SA2C

Robin Andersson SA2D
Bild:Frida Eckerholm
Robin Andersson SA2D

I samhällsvetenskapliga programmet får man en förberedelse till vidare studier inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap. På sundsgymnasiet finns även två fördjupningar av samhällsprogram som man kan välja på. Inriktningen medier, information och kommunikation eller foto/film.

Inom inriktningen medier, information och kommunikation får man lära sig mer om medier och hur de påverkar oss samt hur man framför ett budskap på ett intresseväckande sätt. Inom inriktningen foto/film får man lära sig att använda foton och film för att få fram budskap eller berätta historier. Vad som är gemensamt med de två inriktningarna är att man får uttrycka sig på ett kreativt sätt och ta egna initiativ och eget ansvar.  

Marcus Gottschalk från SA2C går samhällsvetenskapliga programmet med inriktning foto/film här på sundsgymnasiet. Marcus förklarar att han tycker det är väldigt intressant att se hur filmer är uppbyggda från start med manus tills det att den är klar. “Jag valde foto/film eftersom jag tyckte det lät roligt och att man får lov att vara kreativ” Änsålänge har de som går foto/film producerat egna filmer om sig själva. Just nu håller de på med trailers. På detta program får man producera och göra eget vilket Marcus anser vara det som lockar mest med inriktningen foto/film.

Robin Andersson från SA2D går inriktningen media, information & kommunikation. Han valde den linjen då att han tyckte det verkade intressant och roligt med att redigera bilder och lära sig olika program. Det var genom hans kusin, före detta media-elev, som Robin fick reda på att linjen fanns på Sundsgymnasiet.

Robin tycker det bästa med linjen är allt roligt som sker på lektionerna och hur arbetet även kan vara så kul att jobba med hemma då det inte ses som läxa. I kursen grafisk design har Robin designat en Halloween-poster och biljett till ett påhittat event. En kex-förpackning var nästa projekt där han designade en förpackning med inslag av julen. Att designa en förpackning beskriver Robin som mer utmanande eftersom det fanns mycket mer att göra och var mer tidskrävande. De båda projekten är gjorda i programmet Illustrator men i kursen lär man sig även Photoshop och inDesign.

Mellan de två olika inriktningarnas elever sker även samarbete i kursen medieproduktion. Där har de exempelvis arbetat med magasin tillsammans, vilket är en stor projekt i kursen. Sundsgymnasiets egna hemsida sundsimage, hjälps alla elever åt med att arbeta med texter som publiceras på sundsimage.


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg