Ett brev!


Cornelia Nyholm 2016-12-04

Bild:Niclas Andresson

Hej framtida sundsare!


Jag och min vän har precis som du en koppling till Sundsgymnasiet. Vi båda valde inte Sunds från början, vilket kanske både var bra och dåligt. Jag hamnade först på Latin och min vän på Procivitas. Tillsist hamnade vi här på Sundsgymnasiet och har inte blickat tillbaka en enda sekund. Du förstår - varken jag eller min vän ville gå här på Sundsgymnasiet från början, vi ville ut i världen, bort från lilla tråkiga Vellinge. Men som du säkert begriper så bestämde vi oss för att byta, och nu är vi här!


Sundsgymnasiet har ett bra utbud när det kommer till det mesta. För det första finns det många linjer att välja emellan, alla är högskoleförberedande, vilket är bra.
Här finns: ekonomiprogrammet, estetiska programmet, idrottsutbildning med inriktning golf och ridsport, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. Ändå ganska fett eller hur?!
Inom varje program finns dessutom många inriktningar. En av de senaste tilläggen är arkitektur som är en inriktning inom teknikprogrammet, vet inte ifall det är det “nya hippa” men ja det kanske kan vara lite kul.


Den härliga sundsandan är något som jag och min vän tycker gör skoldagarna lite mer uthärdliga if you know what I mean. Lärarna är bäst och finns alltid där för att hjälpa en, vilket känns tryggt för alla inblandade. Vi får inte glömma att nämna Rc(resurscenter) där Anders, en mycket trevlig lärare sitter, och kan hjälpa dig med allt mellan himmel och jord. På riktigt!   


Den ständiga frågan som finns på skolor runt om i galaxen är huruvida maten är god eller inte. Personligen tycker jag inte om maten men jag vet andra som gör det, så det är som man brukar säga: smaken är som baken right? (;


Så nu är frågan… Kommer du göra samma misstag som vi eller kommer du göra rätt val från allra första början?


Hade gött haj! :D

 


Skriv utEtt brev!Hej framtida sundsare!


Jag och min vän har precis som du en koppling till Sundsgymnasiet. Vi båda valde inte Sunds från början, vilket kanske både var bra och då...

Läs mer

Rasismen måste upphöra nu

En aktuell nyhet är om den om Hagamannen. Han heter egentligen Niklas Lindgren och är en dömd svensk våltäktsman. För alla dessa brott fick han ett 14 år långt fängelsestraff men kom ut tidigare på grund av att han "skötte sig" i fängelset. Tänkte vi då att alla svenskar är som "Hagamannen" efter att han våltagit så många kvinnor? Svaret är nej.

 

 

 

 

 

Läs mer

Var går egentligen gränsen mellan hälsosamt och

ohälsosamt?


Det var en varm och solig måndagskväll. Jag skuttade ut med långa snabba steg till...

Läs mer

Den stora elefanten som kallas Livet

Jag satt och funderade här-om-dagen på vad jag skulle skriva om. Så mycket...

Läs mer

Målmedveten dagdrivare på gymnasiet - psykolog på universitetet

Det är fullt logiskt att en naturvetenskaplig gymnasielinje bör vara första valet om...

Läs mer

Ger du dina kompisar komplimanger?

Jag kan nästan garantera att majoriteten, om inte alla tjejer på högstadiet eller...

Läs mer

Könsdebatten


Extremfeminism är helt enkelt som det låter, feminister med åsikter som inte...

Läs mer

Förblindade av #nofilter

I en värld besatt av filter och retuscheringar hjälper taggen #nofilter oss att skilja mellan verklighet och försköning. Eller?

Läs mer
Oppositionen! Var är du?

Död åt DÖ

Regeringskrisen 2014 var antagligen den största i svensk politik på väldigt många år. Först och främst gjorde man det mycket svårt för sig, de Röd-gröna tog Alliansens princip och skapade ett eget block för att försöka skapa en koalition och tillsammans bli större än just alliansen, ett fult och oärligt drag med tanke på att dessa partier på den Röd-gröna sidan inte ens delar samma ideologiska åsikter. 

Läs mer

Osynliga människor drabbas av obotliga virus

Vi har haft detta virus bland oss alltför länge. Detta äckliga virus som förstör, bränner, fördärvar, Ett virus som alltför många får lida av.

Läs mer

Okända man i natten, jag vill inte ha din uppvaktning


Malmöfestivalen är i full gång och vi har precis sett en halvdan housekonsert....

Läs mer
Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouthSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProject


Study abroad


PR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg