Den stora elefanten som kallas Livet


Carl Hylén 2015-09-30


Jag satt och funderade här-om-dagen på vad jag skulle skriva om. Så mycket samhällsproblem som vi har idag gör arbetsmöjligheterna för en skribent som mig oändliga tänkte jag. Kanske ska jag snacka om flyktingkrisen i Europa? Ska jag diskutera den oändliga frågan kring kroppsideal och jämställdhet eller någonting på mindre skala så som den äckliga maten i Sveriges skolor? Nej, jag ska gå djupare än så idag.

Jag ska diskutera allt. Jag ska diskutera liv och död. Jag ska diskutera det som ingen verkar bry sig om. Jag ska diskutera varför vi är här.

Inget vet vad meningen med livet är. Många har egna teorier om det, några lever helhjärtat för det man tror livets mening innebär och vissa lever livet som det kommer utan någon protest. Det är vad jag gör iallafall, och det är vad många andra också gör. Jag tycker att man åtminstone bör försöka skapa någon typ av prioritering i livet, och jag tycker att det är viktigt att tänka djupt och filosofiskt ibland om just meningen med allting.

Vissa människor blir forskare som gör att folk kan leva längre, vissa människor blir skådespelare och underhåller andra människor. Några blir sopgubbar och underlättar för andra människor och vissa dör tidigt i livet av saker som sjukdomar eller trafikolyckor. Människor har genom tiden uppfunnit nya sätt att förlänga och förbättra liv men vad gör man efter livet? Homo sapiens har existerat i över 200 000 år och vi har fortfarande inte svaret på frågan. Av den anledningen så kommer jag helt enkelt ge upp frågan om efterlivet då jag som 16 åring omöjligt kan komma fram till svaret till tidernas största fråga. Vad jag kan diskutera är frågan om vad vi ska göra här under vår tid på jorden.

Det är trendigt att säga ''YOLO'', en förkortning till ''You Only Live Once''. För det mesta används uttrycket som ursäkt till att göra en massa dumma saker, men om man faktiskt funderar på innebörden så får man fram grunden till hur man bör tänka kring sitt liv. Eftersom vi inte har svar på frågor kring döden och allt det där så tycker jag att vi bör förutsätta att vi endast lever en gång. Det är nu man ska prioritera saker. Ska jag plugga för att bli en välbetald astronaut eller någonting annat spexigt för att kunna åka på semester och leva livet, eller ska jag bli en munk som mediterar uppe i de asiatiska bergen? Ska livet vara en fest fylld av alkohol och hög musik eller ska jag finna min mening i ett bibliotek med bok i hand? Jag tycker att vi bör göra vår egen mening och uppfylla den hur mycket det än kostar. Allting kan kännas meningslöst i världen, och det kanske det är, men det är din roll att ge någonting mening. Det finns ingen högre makt som har gett oss en handbok i hur man lever livet ifall man inte är troende.

Som jag tidigare sa så var meningen med denna text att diskutera en massa saker, inte ge svar på saker. Kommer du eller jag att plötsligt förändra våra liv för att uppfylla en ultimat mening efter denna krönika? Förmodligen inte, men förhoppningsvis har vi fått några riktlinjer till hur vi bör forma vår mening. Du har blivit född på jorden med en kropp och ett sinne. Det är onödigt att grubbla och söka efter svar på frågor vi omöjligt kan få reda på. Det finns ingen mening annat än den meningen du själv vill leva för.

Så vad är meningen med livet? Inte vet jag, fråga dig själv.


Skriv utEtt brev!Hej framtida sundsare!


Jag och min vän har precis som du en koppling till Sundsgymnasiet. Vi båda valde inte Sunds från början, vilket kanske både var bra och då...

Läs mer

Rasismen måste upphöra nu

En aktuell nyhet är om den om Hagamannen. Han heter egentligen Niklas Lindgren och är en dömd svensk våltäktsman. För alla dessa brott fick han ett 14 år långt fängelsestraff men kom ut tidigare på grund av att han "skötte sig" i fängelset. Tänkte vi då att alla svenskar är som "Hagamannen" efter att han våltagit så många kvinnor? Svaret är nej.

 

 

 

 

 

Läs mer

Var går egentligen gränsen mellan hälsosamt och

ohälsosamt?


Det var en varm och solig måndagskväll. Jag skuttade ut med långa snabba steg till...

Läs mer

Den stora elefanten som kallas Livet

Jag satt och funderade här-om-dagen på vad jag skulle skriva om. Så mycket...

Läs mer

Målmedveten dagdrivare på gymnasiet - psykolog på universitetet

Det är fullt logiskt att en naturvetenskaplig gymnasielinje bör vara första valet om...

Läs mer

Ger du dina kompisar komplimanger?

Jag kan nästan garantera att majoriteten, om inte alla tjejer på högstadiet eller...

Läs mer

Könsdebatten


Extremfeminism är helt enkelt som det låter, feminister med åsikter som inte...

Läs mer

Förblindade av #nofilter

I en värld besatt av filter och retuscheringar hjälper taggen #nofilter oss att skilja mellan verklighet och försköning. Eller?

Läs mer
Oppositionen! Var är du?

Död åt DÖ

Regeringskrisen 2014 var antagligen den största i svensk politik på väldigt många år. Först och främst gjorde man det mycket svårt för sig, de Röd-gröna tog Alliansens princip och skapade ett eget block för att försöka skapa en koalition och tillsammans bli större än just alliansen, ett fult och oärligt drag med tanke på att dessa partier på den Röd-gröna sidan inte ens delar samma ideologiska åsikter. 

Läs mer

Osynliga människor drabbas av obotliga virus

Vi har haft detta virus bland oss alltför länge. Detta äckliga virus som förstör, bränner, fördärvar, Ett virus som alltför många får lida av.

Läs mer

Okända man i natten, jag vill inte ha din uppvaktning


Malmöfestivalen är i full gång och vi har precis sett en halvdan housekonsert....

Läs mer
Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouthSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProject


Study abroad


PR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg