Håkan Prahl - en vandrande google


Lina Johansson 2015-10-05

Så vem är du?

- Jag är Håkan och har jobbat här sen 1999. Jag är 57 år gammal och jag har hand om matte och natur. Jag har en son som är 29 år.

 

Du har varit borta nu ett år, varför?

- Jag har varit här så länge att jag kände att jag behövde prova och vara med andra elever efter 15 år på Sundsgymnasiet. Men jag är tillbaka nu för jag trivs väldigt bra här.  Jag uppskattar också det vi har här på ett annat sätt nu när jag varit borta ifrån det ett tag.

 

En del kallar dig för vandrande google för dina kunskaper. Kan du berätta lite mer om det?

- Jag har alltid gillar frågesport och har alltid haft lätt att minnas fakta. Jag läser mycket vetenskapstidskrifter och kollar vetenskapens värld eller historia och andra faktaprogram. Jag har varit med i Vem vet mest och vann hela säsongen. Jag var också med i Postkodmiljonären, det gick bra där och 350.000 kronor blev det till slut. Men jag har även varit med i en del andra småprogram. Jag har varit med och spelat in Jeopardy  på TV8 igen. Det kanske dyker upp i höst.

 

Så vi kommer se dig på tv?

- Ja, det kan hända. Det är en vecka med Jeopardy som är lärarvecka. Nio lärare som ska tävla mot varandra.

 

Gick det bra?

- Det får ni se om det kommer. Det skulle egentligen visats i våras men av någon anledning så blev det inte av. Så nu får se om det kommer under hösten.

 

Har du planer på att stanna hos oss på Sunds nu?

- Ja, det tror jag. Jag har flyttat till Ystad och det är en bit att köra. Det kan bli tufft om vintern blir kall och snöig. Men jag kommer nog att stanna här ett tag. Sundsgymnasiet är en mycket bra skola och jag trivs bra här!Håkan Prahl - en vandrande google


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg