FN-rollspel 2019

USA och Israel vill stoppa Hamas


Julia Olséni 2019-03-28

Dagen började med alla ländernas öppningstal.
Bild:Julia Olséni
Dagen började med alla ländernas öppningstal.

I dag var det dags för det årliga FN rollspelet på Sundsgymnasiet i Vellinge, där 19 länder skulle framföra sina förslag och lösningar om den omtalade Israel – Palestinakonflikten. Två länder, USA och Israel, ser med kritiska ögon mot den växande terrorismen i samhället. Däremot har de olika lösningar på vad som borde göras för att stoppa den minst sagt komplicerade konflikten.

Under förmiddagen var det dags för alla länder att påbörja sina lobbyarbeten och hitta samarbetspartners som kan stödja deras resolution. Israels resolution utgår ifrån att stoppa terrorismen eftersom att det är under stort förtyck av just terrorister, Palestina och Hamas.

- För oss är det viktigt att få alla att förstå att vi pratar om terror i stort, runt om hela världen, säger Israels delegat.

För att motverka detta ska det använda sig av GTI, Antiterror. Enligt Israel ska GTI, Antiterror funkat tidigare när USA har använt den efter 9/11, det ska också ha gjort att IS har minskat. USA ser också att terrorismen är ett stort bekymmer för Israel – Palestinakonflikten. USA ser att lösningen först och främst är att få bort Hamas.

Båda länderna ser sig vilja samarbeta med varandra. Länderna har gemensamt att det vill samarbeta med det som dömer terrorismen, Hamas och har en realistisk insyn på Israel – Palestinakonflikten. USA har fått mer stöd än vad Israel har fått och har än så länge förutom Israel fått stöd från Saudiarabien, Storbritannien, Kenya och Egypten. Israel har har fått till sig USA och Storbritannien som sina samarbetspartner.

Israel ser inte några risker med deras resolution, detta eftersom resolutionen ser på ett väldigt stort sätt på hela världen. I framtiden tror det att Hamas måste sluta verka för att det ska känna sig trygga nog att samarbeta med Palestina.

- Vi känner oss inte trygga för tillfället, det är det som är problemet avslutar Israels delegat.  

 

 

 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg