Ryssland slutar stödja Irak


Emma Svedberg 2018-04-20

Ryssland ändrar sin resolution, de slutar stödja Irak och stödjer istället Syrien.
Ryssland ändrar sin resolution, de slutar stödja Irak och stödjer istället Syrien.

Fredagen den 20 april kallar Ryssland till presskonferens på Sundsgymnasiets i FN: rollspelen, för att förtydliga ändringen i sin resolution. Ryssland har slutat stödja Irak och väljer istället att stödja Syrien, detta beslut görs på grund av suveränitetsprincipen.


Idag Fredagen den 20 april har en presskonferans ägt rum på Sundgymnasiet i FN: rollspelen. Ryssland kallade till presskonferans för att förtydligöra den ändring de gjort i sin resolution. Ryssland har avbrutit sitt stöd till Irak och stödjer nu istället Syrien, detta beslut gjorde Ryssland på grund av suveränitetsprincipen.
-Vi valde som sagt att flytta det pågrund av suveränitetsprincipen. Vi fick inget stöd av Irak på denna och därför av respekt för deras suveränitet valde vi att flytta detta till Syrien där vi har fått stödet, säger Rysslands delegat.

I Syrien kommer Ryssland att hjälpa de IS drabbade områden. Ryssland vill bygga grund- och gymnasieskolor i Damaskus och Palmyra, även högskola i Palmyra. Med hjälp av finansiering till grund- och gymnasieskolor från UNESCO som erbjuder utbildning och lärare. På högskolorna kommer det vara poliser från UNPOL som utbildar de framtida poliserna.

Ryssland vill med hjälp av polisiär metod driva ut IS ur Syrien och de hoppas på att få ett tryggare samhälle.
-Vi kommer att se ett mycket tryggare samhälle som är väldigt balanserat och inga människoliv kommer längre få lida, uttrycker sig Rysslands delegat.
Ryssland hoppas att kunna börja detta projekt den 1 oktober 2018 och pågå fram till IS är utdrivna ur landet.

 

Ryssland anser att deras resolution kommer att förbättra situationen för kurderna, då kurderna i Syrien även får chansen att utbilda sig till poliser. IS har dessutom varit ett stort hot mot kurderna och genom driva ur IS ur landet kommer det inte bara hjälpa deras situation men även den syriska befolkningen.


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg