Presskonferans FN rollspel


Ida-lee Strand 2018-04-25

Under dagens presskonferans i bryggan lade samtliga medlemsländer i FN-rollspelet fram sina slutresolutioner om en lösning för att stabilisera situationen i Mellanöstern.  


Resolutionerna med störst stöd av de andra medlemsländerna lades fram av Tyskland och Sverige som slog ihop sin resolution, samt Storbritanien som fick stöd av hela tio medlemsländer.

Tyskland och Sveriges merchade resolution stöddes av Kanada, USA, Storbritannien, Spanien, Saudiarabien, Frankrike och Ukraina. Den handlade till störst del om att hjälpa civila i Syrien med humanitärt bistånd i syfte att rädda liv. De vill genom diplomatiska förhandlingar och tillstånd att gå in i Syrien med sjukvård och sophantering minska antalet döda civila i området. En stor del av arbetet vill de lägga på just sophantering för att minska smittspridning.

Tyskland och Sverige anser att det stora stödet till resolutionen beror på hur fredlig den är.

Storbritanniens resolution stöddes av USA, Ukraina, Irak, Frankrike, Kanada, Spanien, Tyskland, Israel, Saudiarabien och Sverige. Den handlade om att införa ett pilotprogram i regionen i syfte att minska korruptionen för att göra situationen bättre för civila. Programmet har aldrig tidigare testats och skulle ha en prov tid på tre år. Denna tiden kan dock förlängas eller förkortas beroende på hur framgångsrikt projektet är.  Storbritannien menar att det är pågrund av deras unika och neutrala resolution som de fått så mycket stöd i frågan. Programmet ska enligt dem också kosta relativt lite för medlemsländerna.
Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg