Veckans filmtips

Filmtips: The Divergent Series


Max Svallin 2016-05-18

En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet.

För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

Divergent är baserad på Veronica Roths dystopiska science fiction-bok, som tillsammans med uppföljaren, Insurgent, redan har sålt i över en och en halv miljon exemplar världen över.

Filmen släpptes 21 mars 2014, filmen går att se på nätet lagligt. Genre är, Sci-Fi, Action och Äventyr. 

Divergent är lite som en långfilms serie så att säga. Det finns 2 andra och det kommer släppas en tredje. Den första filmen heter. Divergent (2014), The Insurgent (2015), The Allegiant (2016) och nästa år kommer det släppas en ny som heter The Ascendant.

Jag har själv sett de två första filmerna och jag tycker de är bra, handlingen är otroligt bra och filmen blir spännande. Skådespelarna gör ett riktigt bra jobb och lever sig in i sina karaktärer. 
8/10 stjärnor till denna långfilms serie. 

 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg