Dreamhack en plats för nöjen och skoj


Daniel Guth 2016-11-13

 

Dreamhack är namnet på Europas största, till och med Världens största dator festival. Dreamhack ligger i Jönköping i Sverige och har över 20 000 besökare för varje event. Det pågår två event per år som kallas för Dreamhack Summer och Dreamhack Winter.


 

Dreamhack är världens största dator festival där dator spelare från hela världen kommer, i alla fall nästan.  De senaste tre åren så har det varit över 20 000 besökare på varje Dreamhack. Dreamhack delas upp i två olika event som varar i tre dagar. Dreamhack Summer och Dreamhack Winter.   Man kan tro att man bara åker till Dreamhack för att svettas och spela dator. Men det är långt ifrån rätt. På Dreamhack så finns det allt möjligt att göra t.e.x så arrangerar dem någon slags  tävlingar varje gång t.e.x förra året så var det paintball mot folk som hade klätt ut sig till zombies. Man fick även prova på att möta riktiga poliser i paintball. Som sagt så är det en festival så det kommer alltid kända dj och sångare som jag inte tror att någon här inne känner till  så som Brennan Heart och John de Sohn så om ni gillar konserter så rekomenderar jag Dreamhack . Det är inte bara musik shower som Dreamhack visar upp. Utan det är både talang jakter där folk från publiken får komma upp och göra saker så som armhävstävlingar, och rap battles  ja sådana saker som är otroligt kul att kolla på om man är på natthumor humöret.  För varje tävling så vinner man alltid något slagas pris för ett ganska högt värde. Allt från datorer till en årsförbrukning på chips. Förra året så hade till och med Dreamhack arrangerat ett bröllop för ett par som bara hade frågat om de kunde gifta sig på Dreamhack. Som jag sa innan så är det inte bara folk som åket till dreamhack för att spela utan Det är även folk som bara åker till Dreamhack för att kolla på sina favorit lag när de spelar eller för att träffa sin idol youtubers.

 

 

Maten på Dreamhack kan man säga inte är den nyttigaste. Det finns en saladsbar men vem tar det när det finns kebab, pizza, hamburgare och donut stånd. Det blir också en hel del läsk och energi dryck för att kunna hålla sig vaken. Man måste antingen ha en klocka eller mobil för att kunna kolla tiden. För att inne på Dreamhack så är det alltid mörkt så man vet aldrig om det är dag eller natt.

 

Det finns väldigt många som har negativa tankar och åsikter om just Dreamhack och datorspelande. Javisst kan det bli för många timmars stillasittande, men det är därför det finns så många andra aktiviteter och saker att se. 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectPR-film 2014Styleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg