Torsdagen den 19 oktober 2017 - klockan 19:58
Sök       Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Spoilers

Arrow


Morgan Carlström Dalgart 2016-12-15


Våran artikel innehåller en kort sammanfattning av serien Arrow. Vi kommer även summera den femte säsongen samt ta upp några spännande händelser som skett under säsongen.

Kort inledning om serien

Arrow är en Action, Sy-Fi serie, den hade premiär 2012. Arrow handlar om miljardär playboyen Oliver Queen som försvinner i en storm under en kryssning till sjöss. Han hittades 5 år senare ensam överlevande efter varit strandad på en öde ö och försöker återgå till sitt vanliga liv innan olyckan. Han upptäcker då hur han kan använda sina färdigheter han lärt sig från ön till att ta ner de korrupta som styr staden. Detta göra han genom att maskera som en vigilante i grön luva och pilbåge. Storyn går djupare in i vad som egentligen hände på den öde ön där Oliver Queen spenderade 5 år då man får veta mer om varför Oliver blir The Green Arrow som han senare blir. Star City är staden där serien utspelar sig, Oliver Queen utvecklas på många olika sätt under seriens gång då the Arrow blir mer till en hjälte än en vigilant. Han vill inte längre skada eller döda om inte nödvändigt samt att han försöker vara en förebild som folket ser upp till, istället för att vara rädda för.

 

Om serien Arrow

Serien innehåller många bra karaktärer inklusive “skurkar”, som både är intressanta, men även har en stor roll i serien. Karaktärer i serien får origin stories då de utvecklas till sina serietidnings karaktärer. Serien är dock inte helt baserad på serietidningen utan använder sig av många olika manus.   

 

Säsong 5

Säsongen började med att Arrow försökte få ihopa ett nytt team arrow med hjälp av andra “vigilanties”. Samtidigt som Oliver är green arrow så är han borgmästare för star city och det påverkar hans jobb som borgmästare väldigt mycket då han inte har lika mycket tid att lägga på det. Quintin är en alkoholist vilket han blev efter Laurels död. Prometeus är en karaktär som är ett jättestort hot mot Arrow då Arrow till en början inte har någon aning om vem han är. Efter några avsnitt så förstår Oliver att prometeus vet att Oliver är Arrow då prometeus började döda människor som stod med på Olivers lista. Det finns även en förrädare i Olivers nya team vilket är Evelin Sharp som jobbar för prometeus och vill se Oliver död.

 

Crossover avsnitt

I avsnitt 8 i säsong 5 gjordes fyra crossover avsnitt mellan serien Super Girl, The Flash, Arrow och Legends of tomorrow. De fyra avsnitten hade en gemensam handling då alla karaktärerna från serierna samarbetade för att besegra aliens som kommit för att döda alla meta-humans, detta för att de anser mata-humans som ett stort hot. I Crossovern samarbetar hjältarna genom att bilda ett team. De försöker ta reda på mer om det nya hotet mot jorden genom att åka tillbaka i tiden då de besökte jorden innan under 1950-talet. De får veta mer om utomjordingarna och vad deras mål är. Hälften av teamet blir kidnappade senare i crossovern när de återvänt till 2016. De fånga i kapslar och matas med illusioner, för att The Flash skulle överlämna sig själv till dem. Utomjordingarna använder senare sig av maskiner som kan manipulera människor. Teamet blev lurade till ett övergivet lager där de blev utsatta för dessa maskiner, hela teamet förutom Flash och arrow blev utsatta för det. Teamet återvänder senare till basen där arrow och flash väntade men blir attackerade av teamet på grund av att de blivit manipulerade.  

Skriv utMedberoende- en osynlig, psykologisk sjukdom


Den osynliga, psykiska sjukdomen; medberoende drabbar de oskyldiga, är osynlig för de utomstående och gör ont på insidan. Antalet barn med denna psykiska sjukdom ökar, samtidigt som många inte vet vad definitionen av medberoende är.

Läs mer


Spoilers

Arrow

Våran artikel innehåller en kort sammanfattning av serien Arrow. Vi kommer även...

Läs mer

Feminism

De feministiska rörelserna har växt över åren och har involverats mer och mer...

Läs mer

Sigrid Nikka vinner lilla August priset!


Sigrid som kommer från Höllviken är 18 år och vann årets Lilla...

Läs mer

Dreamhack en plats för nöjen och skoj

Donald Trump

Sundsgymnasiet

Tipsa redaktionen
Mest lästa

PastellYouth


E-sport


Söda verkSport & blandatThe WavesRun Away


iProject


Study abroad


Undersökning om sociala medier


PR-film 2014Styleup


Inhouse

FRONT

Svett

PreziFN-rollspel 2016
Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg
Redaktion:   Andreas, Lucas, Gustav, Robin, Sofia, Elias, Marcus, Thi, Vilmer, Elias, Wilhelm, Morgan, August, Frida, Adam, Olivia, Johannes, Rebecka, Ida, Julia, Marcus, Fredrik, Daniel, wictoria, Melvin, Alexandra, Anton, Tobias, Casper, Albin, Hannah, Lucas, Leon, Sisqo, Josefin, Vera, Lucas, Matilda, Elsa, Max, William, Cornelia, Jonathan, Fabian, Rasmus, Simon, Frida, Ludwig, Emelie , Linus, Kajsa, Julia , Ellie