Ett femstjärnigt förväl


Sofia Lundgren 2019-06-30

Bild:Sofia Lundgren

Bild:Sofia Lundgren

Det är den 5 juni och solen skiner på Sundsgymnasiet, strålarna får kristallerna i studenternas hattar att gnistra. Skolans entré är dekorerad med björkkvistar och blå-gula ballonger. I korridorerna sjunger gladlynta studenter muntra ramsor. Det går inte att missta vilken dag det är, studenten 2019 är här.

Klädda i kostym och vita klänningar väntar de snart utsprungna studenterna på deras sista måltid på Sundsgymnasiet. Idag serveras dock lunchen under andra omständigheter. På plats finns nämligen idrott 2 för att hjälpa köket med servering av den påkostade maten. Även musikklassen står på scen, redo att lysa upp stämningen ytterligare med livemusik. På matsalens bord ligger vita dukar som pryds av girlanger och servetter i matchande färger. Det råder minst sagt en högtidlig stämning.

Runt halv ett stiger den fösta förväntansfulla sittningen in i matsalen. Där välkomnas studenterna av dukade bord. På tallrikarna finns en väldoftande måltid, varmrökt lax med koriander wokad vegettipotatis, samt ett vegetariskt alternativ med oliv, tofu och tomat fylld filodeg som serveras tillsammans med en citronhummus.

Efter att samtliga studenter slått sig ner vid borden inleds måltiden med några välkomnande ord från Sundsgymnasiets rektor, Jonas Frankel. Välkomnandet följs av diverse trevlig underhållning. Musikeleverna framträder inför en jublande publik, som inte är blyga för att sjunga med. Dock är dessa talangfulla elever inte de enda som bjöd på skönsång, efteråt stiger 7 lärare upp på scen för att sjunga Studentsången. En elev från varje sittning valde dessutom att hålla tal. Genomtänkta ord fick publiken att både skratta och bli en aning nostalgiska. Stipendiumutdelning stod även med på middagens lista. På plats var ett flertal olika organisationer som ville uppmärksamma några elever. Bland annat var rotary, Lions och Vellinge kommun där. Middagen avslutades med ännu en låt. Efteråt följdes fotografering och en ivrig väntan på utspringet.

 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg