Ekonomiprogrammet
– Räkna med oss


Lina Johansson/ Wilma Andersson 2014-12-26

Bild:Sundsgymnasiet

På Sundsgymnasiet lär du dig att arbeta i projektform, ta egna initiativ, kommunicera med olika organisationer och företag. 


Om du väljer den ekonomiska inriktningen fördjupar du dig i marknadsföring eller redovisning. Den juridiska inriktningen ger dig kunskaper i bland annat privatjuridik. På Ekonomiprogrammet så kan du också prova att ha ett eget företag.
Du kan läsa mer om UF-Förtag på: 
http://www.ungforetagsamhet.se/uf-foretagande

Varför går du Ekonomi?

Lisa, 17år

-Jag sökte till Ekonomi för att jag ville gå en bred inriktning inför framtiden och för att det verkade vara en rolig inriktning.

 

För och nackdelar med att gå Ekonomi?

- Fördelar är att det dels är en väldigt rolig inriktning och så känns det som en bra erfarenhet inför framtiden. Oavsett om man läser vidare inom ekonomi senare eller inte. Men nackdelen är att man fortfarande läser lite tråkiga ämnen som naturkunskap och språk i ett år. Det är ju dock obligatoriskt så inte så mycket att göra åt det.

 

Skulle du rekommendera Ekonomiprogrammet till kommande ettor och vad ska de tänka på?

Ja absolut! Jag är jättenöjd med mitt val och hade jag fått välja om hade jag fortfarande valt Ekonomi så Sundsgymnasiet. Skugga en elev är alltid bra för då får man en inblick av skolan och programmet. Även titta lite på ämnena man läser för att se om det är något man tycker verkar intressant. Det viktigaste jag tycker man ska tänka på är att lyssna på sig själv och inte göra sitt beslut utifrån vad någon annan tycker.

 

Det är Öppet Hus på Sundsgymnasiet den 27 januari kl 17:00-20:00. Då du kan fråga Sundselever och lärare om de olika programmen. Du kan också skugga en Sundselev på det program du är intresserad av.
Anmäl dig då på info@sundsgymnasiet.se


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg