Albin Bergström, golfens nya Tiger Woods


Wilhelm Brunn 2016-09-29


Albin Bergström 17 år från Falsterbo har en ljus framtid inom golfen. Han har spelat golf sen han var sju år gammal och han brinner verkligen för sporten och han kan inte se sig själv göra något annat.


 När börja du spela golf?

Jag började spela golf när jag var sju år gammal

 

Använder du dig av sponsorer?

Nej! eftersom det finns en sorts regel som säger att vi amatörer in får bli sponsrad utan man får vänta tills man blir proffs. Anledningen till att vi måste vänta tills dess är för att dem olika golf collagen tycker inte om när man använder sig av sponsorer.

 

Vem är din tränare och vad tycker du om honom?

Min tränare heter Niklas Arwefjäll. Jag tycker att han är en bra tränare trots andra inte tycker det. Anledningen till att jag tycker han är bra är för att vi kommer väldigt bra överens och vi har det kul tillsammans.

 

Vem fick dig att börja spela golf?

Min bror var det som fick mig att spela golf och att vi bodde väldigt nära en golfbana när jag var mindre. Man kan säga att vi är en golf familj då hela familjen spelar golf.

 

När insåg du att du ville satsa på golf?

Jag insåg vid 13 års åldern att jag ville satsa på golfen eftersom det var då resultaten började komma och jag börja tycka det var väldigt roligt. jämfört med dem andra 13 åringarna då så var jag snäppet bättre och det var också lite det som fick mig att börja satsa.

 

Vad har dina föräldrar betytt för dig med golfen?

Familjen har alltid stöttat mig. Nu den senaste turneringen så följde pappa med till USA och stötta mig där. det blir lite som en extra coach vilket alltid är bra. Det är väldigt mycket golf så ibland så hjälper mamma och pappa mig med saker utanför golfen så jag kan lägga fokusen på golfen.

 

Vad tycker du om att göra förutom att spela golf?

Innan spelade jag handboll men slutade eftersom skaderisken var för hög och valde då att satsa mer på golfen. Jag tycker om att vara med kompisar och bara ta det lugnt.

 

Vad är du rankad som i Sverige och i världen i din ålder?

Jag är rankad 1:a i min egen ålder i Sverige och sedan så är jag rankad 2:a av alla under 19år i Sverige.

 

Vilka var de senaste turneringarna och hur gick det?

Den senaste turneringen var i USA i Miami, Junior Players där de 70 bästa amatörerna under 18 år i hela världen spelade. Jag kom på en sjunde plats så man kan säga att jag är sjunde bäst i världen under 18 år.

 

Hur ser det ut i framtiden, några kommande turneringar som du vet om?

säsongen har precis slutat och börjar nu i november igen och sedan så drar det igång med träningsläger i Dubai så jag skulle tro att turneringarna drar igång nästa år.

 

Hur ser framtiden ut efter gymnasiet? (följd frågor om collage i USA)

Antigen så börjar jag på collage i USA direkt efter eller så blir jag proffs direkt. Jag har ju precis börja snacka med olika collage i USA så tror det lutar mot det hållet. Jag vill helst gå på collage i Arizona eller i Colorado, vill helst till något varmt ställe.

 

Har du några tips för dem som vill bli lika bra som du?

Mina tips är att man måste verkligen lägga ner mycket tid och verkligen satsa. Detta gäller även i andra sporter, ju mer tid man lägger ner desto bättre blir man.

 

 


Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kultursverige


Studentliv


YouthPastellSöda verkSport & blandatThe WavesRun AwayiProjectStyleup


Inhouse


Svett

Sundsproduktion
Ansvarig utgivare:   Harriet Hultén Westberg
Webmaster:   Harriet Hultén Westberg